Før placeboeffekten - Indbildningskraftens virkning i 1800-tallets medicin

Vis stort billede
Før placeboeffekten - Indbildningskraftens virkning i 1800-tallets medicin

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Psykens indflydelse på kroppen har siden antikken spillet en vigtig rolle i forestillingen om sundhed og sygdom. I Før placeboeffekten gennemgår Lars Ole Andersen placeboeffektens, indbildningskraftens og det kontrollerede forsøgs historie. Hans gennemgang giver bl.a. læseren udførlige beskrivelser af de første kontrollerede forsøg fra 1700-tallet, hvor der blev brugt placebolignende metoder samt indblik i kilder fra 1800-tallets medicinske diskussioner om fx moderens påvirkning af fosteret, brugen af mesmerisme, behandlingen med >>Perkins’ tractors<< og brugen af homøopati.Samtidig trækker forfatteren linjer op til moderne diskussioner af placeboeffektens betydning og udnyttelsen af patienters egne ressourcer i sygdomsbehandling.

Bogen er spændende og oplysende læsning for alle, der interesserer sig for indbildningskraft, psykens indflydelse på kroppen, diskussioner om effekten af alternativ behandling, det kontrollerede forsøgs historie og nyere tids diskussioner af patienters egenomsorg.

Lars Ole Andersen, ph.d. Udviklingskonsulent i Social- og Sundhedsforvaltningen i Brøndby Kommune. Har gennem mange år forsket og undervist i sundheds- og sygdomshistorie på København Universitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lars Ole Andersen
Sideantal: 249
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanums Forlag
Bredde: 172 mm
Højde: 249 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 579 g
Udgivelsesdato: 06 Jan 2011
Oplagsdato: 06 Jan 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763525909

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Før placeboeffekten - Indbildningskraftens virkning i 1800-tallets medicin Museum Tusculanums Forlag