Filosofisk praksis i sundhedsarbejde

Vis stort billede
Filosofisk praksis i sundhedsarbejde

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Hvad kan vi behandle, hvad skal vi behandle, og hvad bør vi behandle? Det er nogle af de spørgsmål, der diskuteres i denne bog, der har fokus på, hvordan vi kan bruge filosofien i sundhedsarbejde.
Bogen præsenterer et nyt udgangspunkt for refleksion inden for sundhedssektoren og viser, at filosofien kan udfylde en plads, som ikke kan udfyldes af andre fag. Det er den første bog i Danmark, der sammentænker filosofi og praksis inden for sundhedssektor­en så bredt.
Med afsæt i spørgsmål om arbejdsliv, uddannelse, ledelse, alvorlig sygdom, alderdom og død viser forfat­terne, hvordan denne refleksion kan være til in­spiration. For eksempel i mødet med alvorligt syge mennesk­er eller med mennesker, som er i sorg. Bogen kommer med helt konkrete eksem­pler på, hvordan teorien kan bringes i spil i disse situationer.
Læs bl.a. om: Hvad er den gode læge? Hvordan kan sundhedsvæsnet bidrage til at dække menneskers åndelige og eksistentielle behov? Hvordan kan vi bruge sygdomserfaring som en vigtig livserfaring, der kan forsone os med os selv og vores liv? Og hvad er vigtigt, værdifuldt og retfærdigt for en leder i sundhedssektoren?
Bogen henvender sig til sundhedsprofessionelle på både le­delses-, organisations-, behandlings- og plejeniveau. Den er skrevet af en række eksperter, der som undervisere, forskere og praktikere har et indgående kendskab til sundhedssektoren samt erfaring med at anvende filosofi i en sundhedsfaglig kontekst.
Bidragyderne er: Christian T. Lystbæk, Tobias Dam Hede, Lonni Hall, Karin Christiansen, Anders Lindseth, Pia Hverven Axell samt de to redaktører.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Merete Sørensen (red.) / Jeanette Bresson Ladegaard Knox
Sideantal: 251
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 171 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 540 g
Udgivelsesdato: 30 Oct 2011
Oplagsdato: 30 Oct 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778878540

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk