Er du dum eller hva'? - om børn og unge der får en hjerneskade

Vis stort billede
Er du dum eller hva'? - om børn og unge der får en hjerneskade

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Hvert år erhverver mellem 500 og 1.000 børn og unge en hjerneskade som følge af ulykke eller sygdom.
Fælles for de ramte er, at deres liv aldrig bliver det samme igen. Hverken for dem eller deres familier. Nogle ting vil tage længere tid, man bliver hurtigere træt og meget skal læres på ny.
Amanda, der erhvervede en hjerneskade som 14-årig, siger: >>Jeg har en følelse af, at jeg aldrig kan blive den, jeg var før, og det er svært, da det ofte er den person, jeg længes efter at blive igen<<.
Bibi, hvis datter Silke erhvervede en hjerneskade som 2-årig, fortæller: >>Vi har lært at acceptere, at vores liv for altid er forandret, og at Silke har haft en sygdom med både fysiske og psykiske følger, som vi altid skal leve med<<.
I første del af bogen beskriver en psykolog, en neuropædagog, en læge og en præst de fysiske, psykiske og sociale følger, en erhvervet hjerneskade kan give hos børn og unge. De kommer samtidig med råd og vejledning om, hvordan familierne kan tackle de problemer, der opstår i kølvandet på hjerneskaden.
Bogens anden del består af åbenhjertige fortællinger – fortalt af de unge selv samt deres forældre og søskende – om oplevelsen af at være hjerneskadet og den mangel på forståelse, man nogle gange møder fra omgivelserne. Bogen henvender sig til børn og unge med erhvervet hjerneskade og deres familier. Pædagoger, lærere og sundhedspersonale, der har berøring med disse børn og unge, kan også have glæde af bogen.
Jeanne Fløeer cand.psych. og mor til en datter, der som 14-årig pådrog sig en alvorlig hjerneskade, da hun væltede på sin cykel.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jeanne Fløe (red.)
Sideantal: 180
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 171 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 11 mm
Vægt: 389 g
Udgivelsesdato: 09 Feb 2012
Oplagsdato: 09 Feb 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771180176

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Er du dum eller hva'? - om børn og unge der får en hjerneskade Frydenlund