En helt anden hjælp - Recovery i bruger- og pårørendeperspektiv

En helt anden hjælp - Recovery i bruger- og pårørendeperspektiv Forstør

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Denne bog fremlægger den første danske undersøgelse af, hvad der for mennesker, som selv har oplevet alvorlige psykiske problemer, og for deres pårørende, har fremmet og hæmmet muligheden for at komme sig. Bogen udfolder den rigdom af erfaringer, som er fremkommet i interview med i alt 55 respondenter fra hele landet.
Ingen af fortællingerne er ens, men fællestrækkene er tydelige og udfordrer mange af de antagelser om psykiske problemer, som både i fagmiljøer og i befolkningen generelt har karakter af selvfølgeligheder.
De hyppige beretninger om selvmord og selvmordsforsøg, seksuelle overgreb, vold, misbrug, fattigdom og alvorlige brud giver anledning til at overveje, om psykisk sygdom nu også rammer så tilfældigt, som man går og tror.
Bogen inddrager også en bredere diskussionaf recovery-begrebet og dets betydning for, hvordan man samfundsmæssigt og i behandling og støtte kan fremme den enkeltes mulighed for at komme sig og komme videre i livet.
Pernille Jensener journalist og cand. pæd. i antropologi og har de seneste fem år beskæftiget sig indgående med recovery. Hun har bl.a. været projektleder på det treårige Projekt Recovery-orientering, som danner grundlag for denne bog.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Pernille Jensen
Sideantal: 299
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Akademisk
Bredde: 140 mm
Højde: 189 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 378 g
Udgivelsesdato: 03 May 2006
Oplagsdato: 05 Sep 2006
Varefakta
Reference

b-9788750038955

Sprog

Dansk

En helt anden hjælp - Recovery i bruger- og pårørendeperspektiv Akademisk