Eksekutive funktioner hos børn og unge

Vis stort billede
Eksekutive funktioner hos børn og unge

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

I denne bog præsenteres en teoretisk definition af eksekutive funktioner, der kan oversættes til problemløsning og selvorganisering. Eksekutive funktioner udvikles fra fødslen op til ca. 30 års alderen. Bogen beskriver dette lange udviklingsforløb hos almindelige børn og unge. Eksekutive funktioner består af fire trin: idé, planlægning, udførelse og vurdering med eventuel justering. Hertil kræves målrettethed, arbejdshukommelse, hæmmeevne og fleksibilitet. Disse begreber bliver i bogen beskrevet nærmere sammen med en gennemgang af en lang række nyere forskningsprojekter, der også belyser eksekutive funktioner i forhold til diagnoser som autisme, ADHD, Tourettes syndrom, angstlidelser, epilepsi, omsorgssvigt og erhvervede hjerneskader.
Sidste del af bogen er praksisrettet og indeholder generelle retningslinjer for den pædagogiske indsats, der kan støtte mangelfulde eksekutive funktioner hos børn og unge, også med konkrete tiltag.
Bogens målgruppe er lærere, psykologer, pædagoger og forældre og andre, der arbejder med børn og unge med særlige hjerner.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Käte From / Anne Vibeke Fleischer
Sideantal: 176
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Louises design/Louise Glargaard Perlmutter
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Dansk Psykologisk Forlag
Bredde: 152 mm
Højde: 225 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 329 g
Udgivelsesdato: 14 Jul 2015
Oplagsdato: 14 Jul 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771581201

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Eksekutive funktioner hos børn og unge Dansk Psykologisk Forlag