Døden i et professionelt perspektiv - De svære valg

Vis stort billede
Døden i et professionelt perspektiv - De svære valg

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Døden kommer til os alle og angår os alle. Men ofte er døden alligevel noget, vi skubber fra os og har svært ved at forholde os til. Vi ved, at døden kommer, men vi ved ikke hvornår. Vores adgang til døden sker i stort omfang gennem andres død, og vi lever derfor med døden på anden hånd.


DØDEN I ET PROFESSIONELT PERSPEKTIV – DE SVÆRE VALG henvender sig primært til mennesker, som arbejder med døden blandt døende og pårørende. Medicinsk teknologi har gjort det muligt at forlænge og forkorte livet på en lang række nye måder, og dermed bliver døden forbundet med mange svære valg, som ofte har karakter af etiske dilemmaer – også efter døden.
Det måske største dilemma i nutidens sundhedsvæsen er spørgsmålet om den udsigtsløse eller meningsløse behandling. Hvem, hvad, hvornår og hvordan vurderes og håndteres den?
Et andet af nutidens mest diskuterede etiske dilemma er aktiv dødshjælp. Hvordan bør det få plads i den kliniske praksis? Forfatteren bidrager her med et styrket grundlag for en nuanceret stillingtagen.
Bogen indeholder desuden en række afgrænsende kliniske eksempler, hvor døden skal håndteres, men hvor der kan opstå tvivl om vejen til at gøre det godt. Endelig sættes der fokus på organdonation og –transplantation samt nogle af de spørgsmål og aktuelle problemstillinger, der rejser sig efter døden. Bogen er værdirelateret såvel som evidensbaseret – og især orienteret mod at lægge op til refleksion hos læseren.
Jacob Birkler har siden 2011 været formand for Det Etiske Råd med særlig interesse for livets begyndelse og livets afslutning. Birkler har flere års erfaring som underviser i etik på sundhedsuddannelserne og er forfatter til en lang række bøger og artikler. Han er endvidere en hyppig anvendt foredragsholder og flittig debattør.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jacob Birkler
Sideantal: 160
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Nyt Nordisk Forlag
Bredde: 159 mm
Højde: 206 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 280 g
Udgivelsesdato: 08 Jan 2015
Oplagsdato: 08 Jan 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788717044395

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Døden i et professionelt perspektiv - De svære valg Nyt Nordisk Forlag