Det traumatiserede barn - Symptomer, konsekvenser og behandling

Vis stort billede
Det traumatiserede barn - Symptomer, konsekvenser og behandling

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Det traumatiserede barn - symptomer, konsekvenser og behandlinger en introduktion til psykologiske traumer hos børn og behandlingen af disse.
Første halvdel af bogen beskriver, hvordan spor efter psykiske og fysiske overgreb kan sætte sig i barnet som traumer. Via en gennemgang af de psykiske, sociale og kognitive mekanismer der er i spil hos barnet, kommer bogen rundt om mulige konsekvenser af tidlig traumatisering. Der kan fx være konsekvenser i forhold til hjernens neurologiske udvikling, evnen til at mestre udfordringer i den almindelige personlige og sociale udvikling samt for sammenhængen i selvfortællingen.
Anden halvdel fungerer som en håndbog, der beskriver hvilke principper, præmisser og vilkår, der ligger til grund for legeterapi. Der gives konkrete anvisninger på metoder og fremgangsmåder i forhold til den klinisk set vanskelige arbejdsopgave, som feltet repræsenterer.
Begge dele suppleres af et grundigt og lettilgængeligt casemateriale, som tydeliggør problemstillingerne og den praktiske tilgang til arbejdet.
Det traumatiserede barn - symptomer, konsekvenser og behandlinghenvender sig til interesserede inden for fagområderne psykiatri, psykologi, sundhed, skole og pædagogik.
Bogen er blevet til i samarbejde mellem cand.psych. Anne Bovbjergog cand.psych. Espe Maria Kahler. De har trukket på Anne Bovbjergs mangeårige praktiske erfaring på området, Espe Maria Kahlers teoretiske erfaringer med at bruge eventyret i behandlingen af børn samt deres fælles praktiske erfaringer på Psykotraumecentret i Dansk Røde Kors.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Anne Bovbjerg / Espe Maria Kahler
Sideantal: 256
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 177 mm
Højde: 254 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 753 g
Udgivelsesdato: 30 Jul 2007
Oplagsdato: 30 Jul 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778875099

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Det traumatiserede barn - Symptomer, konsekvenser og behandling Frydenlund