Det kompetente selv - En introduktion til Albert Banduras teori om selvkompetence og kontrol

Vis stort billede Tilføj
Det kompetente selv - En introduktion til Albert Banduras teori om selvkompetence og kontrol

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Bogen er en introduktion til Banduras hovedværk fra 1997: 'Self-Efficacy: The Exercise of Control' samt til hans teorier om den personlige kompetences betydning for menneskers måde at klare sig på i det moderne samfund.
Den canadisk-amerikanske psykologiprofessor Albert Bandura (født 1925) anses i dag for en af hovedkræfterne bag den kognitive revolution, der prægede psykologien i slutningen af 1960'erne, og som satte fokus på menneskets selverkendelse og sociale indlæring.
Vores motivation og handlinger i forskellige situationer afhænger af, om vi tror på vores egne evner i den givne kontekst. Det kan altså være svært at mestre en opgave, selv om vi har evnerne, hvis vi ikke tror på os selv og på egne evner. Bandura beskriver den menneskelige adfærd og de bagvedliggende kognitive processer mere dækkende end hans forgængere. Han giver forklaringen på, hvorfor vi agerer, som vi gør, og han kommer ydermere med anvisninger på, hvordan vi kan forstå os selv bedre, arbejde med og udvikle os selv.
Bogen henvender sig til alle, der vil vide mere om Bandura og hans tanker, herunder særligt psykologer og alle der arbejder med personaleudvikling og HR.
Carl F. Kählerer mag.art. i litteraturvidenskab med sidefag i psykologi, filosofi og oldtidskundskab. Han har undervist i mange år, bl.a. på Københavns Universitet, Folkeuniversitetet og i gymnasiet. Han er desuden forfatter til flere bøger og har bidraget med artikler om såvel psykologiske som filosofiske emner i både danske og udenlandske tidsskrifter.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Carl F. Kähler
Sideantal: 154
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 141 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 225 g
Udgivelsesdato: 09 Mar 2012
Oplagsdato: 02 Feb 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771180268

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Det kompetente selv - En introduktion til Albert Banduras teori om selvkompetence og kontrol Frydenlund