Den kropsmindede hjerne - Antonio Damasios teori om den emotive subjektivitet

Vis stort billede
Den kropsmindede hjerne - Antonio Damasios teori om den emotive subjektivitet

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Antonio Damasio og hans forskning i følelser, selvet og bevidstheden er blevet mere og mere populær. Bogen her indkredser Damasios betydning for forskningen.
Antonio Damasio beskæftiger sig med relationen mellem menneskets emotioner, følelser og intellekt, og disses rod i hjernen og biologien. Han hævder f.eks., at vores emotioner i høj grad – såvel negativt som positivt og oftest ubevidst – spiller ind i beslutningsprocesser, som vi ellers betragter som rationelle.
Med påvisningen af sammenhængen mellem følelserne og de neurale processer har Damasio lanceret begrebet den kropsmindede hjerne, som har givet titel til – og som bliver grundigt belyst og perspektiveret i – denne bog.
Damasios synspunkt er, at alle områder af kroppen konstant signalerer til hjernen, og at disse områder af kroppen så at sige portrætteres i bestemte områder i hjernen i form af neurale kort, der hele tiden ændrer sig.
Emotioner er således i Damasios terminologi kropstilstande, mens følelser er bevidsthedstilstande. Kroppen og hjernen er så nært forbundne af biokemiske og neurale kredsløb, at man ikke kan tale om en psyko-fysisk dualisme, sådan som man ellers har gjort historisk set.
Bogen henvender sig til psykologer, lærere, pædagoger og studerende inden for disse områder samt alle andre, der ønsker at vide mere om udviklingen af hjernen og selvet.
Carl F. Kählerer mag.art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med sidefag i psykologi, filosofi og oldtidskundskab.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Carl F. Kähler
Sideantal: 451
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 156 mm
Højde: 216 mm
Dybde: 35 mm
Vægt: 765 g
Udgivelsesdato: 21 Nov 2013
Oplagsdato: 21 Nov 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771181548

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Den kropsmindede hjerne - Antonio Damasios teori om den emotive subjektivitet Frydenlund