Den helbredende patientsamtale

Vis stort billede
Den helbredende patientsamtale

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Vi skal tænke nyt, tænke indad og fremad for at hjælpe den stigende gruppe af livsstilssyge patienter til et sundere liv, både nu og fremover. Vi bør i langt højere grad inddrage den måske vigtigste og mest oversete ressource endnu mere i processen, nemlig patienten selv, hvis vi skal lykkes. Hvis vi bliver bedre til at inspirere patienter til at omsætte viden til handling allerede fra i dag af, vil den nødvendige følelse af succes og bedre livskvalitet opstå. Det er muligvis ikke mere viden, patienter har brug for, men hjælp til, hvordan de kan omsætte den viden, de allerede har, til praksis. Det har mange patienter svært ved, hvorfor meget af vores arbejde går tabt.

Den mest effektive metode til at omsætte viden og skabe sunde alternativer er at skærpe fokus og handling. De nye alternative løsninger opstår ved, at vi lærer at stille formålsbestemte og handlingsorienterede spørgsmål, som går direkte ind til kernen i den enkelte patients livsstilsproblem. Vi skal i højere grad give patienten tid og plads til at reflektere over de spørgsmål, vi stiller, fordi det skaber nye indsigter og perspektiv. At lade patienten selv definere, hvad han egentlig ønsker at gøre anderledes, skaber det nødvendige engagement og giver ejerskab. Det gør det, fordi refleksionen og svaret afføder, at patienten anvender sit eget potentiale og bliver en mere aktiv del af sin egen løsningsmodel. Det virker selvhelbredende og udgør hele forskellen, for at opstå en positiv udvikling.

Spørgeteknikken RESPONS, som jeg har udviklet og vil præsentere i denne bog, anviser en metode, som indeholder en række kvalificerede og specifikke spørgsmål, som gør patienten afklaret, skærper fokus og motiverer ham til at anvende sit eget potentiale, og behov for at handle mod sit mål. Spørgeteknikken kan supplere enhver patientbehandling, uafhængig af tid, alder, diagnose, kulturel baggrund og køn. For hver patientsamtale, hvor du anvender RESPONS, vil tage udgangspunkt i den enkelte patients virkelighed, og samtalen tilpasses automatisk den enkelte patient. Således er det vores evne til at stille de rigtige spørgsmål, som giver patienten adgang til egne ressourcer, der er afgørende for succesfuld livsstilsændring. Metoden er effektiv og sundhedsfremmende for patientens livskvalitet og helbred her og nu!

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Rikke Ager
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Thomas Thomsen
Udgiver: Fadl'S Forlag A/S
Bredde: 162 mm
Højde: 200 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 360 g
Udgivelsesdato: 25 Sep 2011
Oplagsdato: 25 Sep 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788777496202

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk