De nye myter

Vis stort billede
De nye myter

229,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Psykologi, terapi, coaching og selvudvikling er fænomener, der optager mange danskere i disse år. I hverdagen oplever mange at komme så meget til kort i deres parforhold, i deres sexliv og i deres rolle som forældre, at de går ned med stress og sygdomme. Grunden hertil skal nok søges i tidens dyrkelse af det selvstændige, selvansvarlige og såkaldt kompetente menneske. Det er både ideal og norm. Livet skal leves, og det skal leves efter indefra kommende sandheder. Moderne danskere er til gengæld allergiske mod at blive påduttet religionens, ideologiens eller systemets færdige svar udefra. De vil hellere finde svarene i sig selv.
At vi i dag på den ene side er meget optagede af at finde svar på livets spørgsmål i os selv, og samtidig lader os selvudvikle og bearbejde terapeutisk hos coaches, terapeuter, åndelige vejledere eller andre ’psykobehandlere’ som aldrig før, ligner en selvmodsigelse. De fleste coaches og psykoterapeuter vil nok mene, at en af deres fornemmeste opgaver er at holde deres klienter fast i, at de selv både kan og skal tage ansvar for deres eget liv.
Hvilke forestillinger om menneskelivet ligger bag denne terapeutisering af tilværelsen? Og hvilket selv er det egentlig, der hele tiden skal granskes og udvikles i en tidsalder, hvor religion i traditionel forstand mister terræn og psykologien samtidig breder sig ud over stadig flere livsområder? Det er disse spørgsmål, bogen belyser.
De nye myterer en eminent velskrevet og klar kritik af tidsånden og en blotlægning af konsekvenserne af en terapeutisk tilrettelagt verden. En totalitær verden.
Bogen er en stærkt forkortet og omskrevet udgave af den ph.d.-afhandling om terapiformen NLP, som Iben Krogsdal i 2009 forsvarede på afdeling for religionsvidenskab på Aarhus Universitet.
Iben krogsdal, f. 1967, Cand.phil i religionsvidenskab, uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi. Arbejder som forsker ved afdelingen for religionsvidenskab på Aarhus Universitet. Hun har blandt andet skrevet skønlitteratur, en børnebog og salmer.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Iben Krogsdal
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hovedland
Udgivelsesdato: 25 Mar 2011
Oplagsdato: 25 Mar 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770702331

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk