Blinde pletter - om lægevidenskabens og sundhedssektorens amputerede virkelighed. En kættersk analyse med fokus på epedemien ...

Vis stort billede
Blinde pletter - om lægevidenskabens og sundhedssektorens amputerede virkelighed. En kættersk analyse med fokus på epedemien ...

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Henrik Isager skrev for ti år siden bogen Stress og udstødelseom bl.a. piskesmæld og kronisk træthedssyndrom. Nu har Isager, der for snart mange år siden fratrådte en overlægestilling ved Odense Universitetshospital af samvittighedsmæssige årsager, skrevet bogen Blinde pletterom hvad Isager betegner som lægernes og medicinalindustriens amputerede virkelighed.
Blinde pletterer en skarp, akademisk analyse, der retter en meget stærk kritik af lægevidenskaben, af lægerne og af den styring medicinalindustrien udøver. Det er en kritik, der har vidtrækkende perspektiver, men den tager sit udgangspunkt i hvad Isager omtaler som den manglende erkendelse af epidemien af energitabssygdomme, de sygdomme, som nævnes i undertitlen og som iflg. Isager har antaget et epidemisk omfang.
Hvorfor er epidemien af energitab ikke ankendt som en biologisk realitet eller som et centralt økologisk problem, selv om stærke indicier peger i den retning? spørger Isager. I stedet for psykiatriserer lægerne og sundhedssystemet i vid udstrækning det spektrum af sygdomme som Isager betegner som energitabssygdomme.
Henrik Isagers analyse munder ud i en skarp og kritisk vurdering af lægestandens og medicinalindustriens ideologiske grundlag parallelt hermed rummer bogen en gennemgang af epidemiens naturhistorie, der tilsammen giver os noget af forklaringen på, hvordan kommercielt og politisk inspirerede erkendelsesblokeringer er baggrunden for de fremherskende lægelige holdninger til disse patienter.
Bogen består af fire dele. I slutafsnittet vurderes patienternes situation herhjemme som meget forskellig fra region til region og fra kommune til kommune. Isagers analyse af det danske sundhedssystem hviler på et stærkt fagligt grundlag. Isagers dom over sundhedssystemt er et ualmindelig velfunderet og kritisk indlæg i en dansk sundhedsdebat, der aldrig for alvor er kommet ud over klicheernes horisont.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henrik Isager
Sideantal: 269
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Svetlana Makarenko
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hovedland
Bredde: 161 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 22 mm
Vægt: 447 g
Udgivelsesdato: 09 Oct 2011
Oplagsdato: 09 Oct 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770702638

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Blinde pletter - om lægevidenskabens og sundhedssektorens amputerede virkelighed. En kættersk analyse med fokus på epedemien ... Hovedland