Angst - hos Lacan og Kierkegaard og i kognitiv terapi

Vis stort billede
Angst - hos Lacan og Kierkegaard og i kognitiv terapi

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

I René Rasmussens Angst vises hvordan angsten i vores samtid hænger sammen med de sidste årtiers sociale forandringer, der synes at have fremmet angsten. Desuden peges der på lighederne mellem psykoanalysens (Freud og Lacan) og Kierkegaards forståelse, mens den kognitive terapis fortolkning af angsten ses i relation til videnskaben, der synes at udelukke subjektet.


Foruden Sigmund Freud synes Søren Kierkegaard at være den største inspirationskilde for Jacques Lacans indkredsning af angsten. Et berøringspunkt er forholdet mellem angsten og dens objekt, idet både Lacan og Kierkegaard mener, at angsten ikke er uden objekt. For Lacan drejer det sig om det objekt, der skal træde til som det, der skal tilfredsstille den Andens begær. For Kierkegaard er objektet ’intet’, dvs. det intet, som Ånden – ifølge Kierkegaard – ængstes for, men som den ikke kender til, da Ånden, der hviler i Adam, endnu ikke har spist af æblet fra kundskabens træ. Guds forbud mod at spise af kundskabens træ har dog indsat en ængstende mulighed hos Adam, men da Adam ikke ved, hvad denne mulighed består i, eftersom han endnu ikke har spist af træet, er angsten sat i forhold til intet.
For psykoanalysen og Kierkegaard vedrører angsten nydelsen, mens den kognitive terapi udelukker nydelsen. Den kognitive terapi opfattelse af det ubevidste udelukker, at seksualiteten eller kroppen kan spille en afgørende rolle for angsten.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: René Rasmussen
Sideantal: 180
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Francis Bowie
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Spring
Bredde: 127 mm
Højde: 200 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 258 g
Udgivelsesdato: 13 Nov 2012
Oplagsdato: 13 Nov 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792381521

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Angst - hos Lacan og Kierkegaard og i kognitiv terapi Forlaget Spring