Anerkendelse og iagttagelse i børnehøjde - om pædagogisk arbejde i dagtilbud med børn med behov for en særlig indsats

Vis stort billede Tilføj
Anerkendelse og iagttagelse i børnehøjde - om pædagogisk arbejde i dagtilbud med børn med behov for en særlig indsats

200,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Stort set alle børn lever og udfolder væsentlige dele af deres barndomsliv i daginstitutioner eller dagpleje i Danmark, og dagtilbuddene spiller derfor en central rolle i børns liv i dag.
Denne bog handler om relationer og rummelighed i pædagogisk arbejde i dagtilbud med børn med behov for en særlig indsats. I bogen argumenteres der for væsentligheden af en anerkendende tilgang i pædagogisk arbejde, også for børn med behov for en særlig indsats.
I ethvert barns liv vil der være faktorer, der virker beskyttende, og faktorer, der virker belastende på barnets trivsel og funktion. Målet er (jf. Dagtilbudsloven), at hverdagslivet og den pædagogiske indsats i daginstitutioner og dagpleje indgår beskyttende i børns liv alment set, men ikke mindst i forhold til børn med særlige behov. Anerkendende relationserfaringer fremmer børns positive selvdannelse og indgår derved beskyttende i børns liv, hvorimod underkendende relationserfaringer underminerer børns positive selvdannelse og indgår belastende i børns liv.
Bogen består dels af en teoretisk del, hvor anerkendelsesbegrebet og en anerkendende tilgang til pædagogisk arbejde udfoldes, dels af en metodisk del om iagttagelse og udarbejdelse af handleplaner. Der fokuseres således også på den praktiske pædagogiske hverdag, og der inddrages løbende konkrete erfaringer og eksempler fra dagligdagen i daginstitutioner og dagpleje.
Bogen henvender sig til pædagogisk personale, forældre og andre med interesse for børn og livet i dagtilbud.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Søren Smidt / Suzanne Krogh
Sideantal: 179
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Dansk Psykologisk Forlag
Bredde: 150 mm
Højde: 226 mm
Dybde: 11 mm
Vægt: 260 g
Serie: Anerkendende pædagogik
Udgivelsesdato: 19 Mar 2009
Oplagsdato: 09 Feb 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788777065682

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Anerkendelse og iagttagelse i børnehøjde - om pædagogisk arbejde i dagtilbud med børn med behov for en særlig indsats Dansk Psykologisk Forlag