Aktør i eget liv

Vis stort billede
Aktør i eget liv

269,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Aktør i eget liv tager udgangspunkt i, at vi alle ønsker og har mulighed for at spille en aktiv rolle i tilværelsen. Det teoretiske omdrejningspunkt er positionsmodellen, og gennem teoretiske analyser, casebeskrivelser og interviews viser bogen, hvordan modellen bruges i det daglige arbejde på henholdsvis et socialt dagtilbud og et bosted i Danmark.

Casematerialet er hentet dels fra Brohovedet, der er et socialpsykiatrisk dagtilbud for unge mellem 18-30 år. Dels fra Tårnvejskollegiet, som er en socialpsykiatrisk boenhed for voksne udviklingshæmmede. De unge fra Brohovedet er kendetegnede ved, at de længe har siddet fast i systemet – opgaven er at støtte dem i deres personlige udvikling. Bogen fortæller om, hvordan menneskeliggørelse kan gøre det af med følelsen af at være utilstrækkelig og forkert. Om at bevæge sig fra ”Det eneste, du kan regne med, er, at du ikke kan regne med noget” til en spirende tillid til verden.

På Tårnvejskollegiet bor 11 beboere i alderen 25-60 år. Med udgangspunkt i den tilværelses-psykologiske grundmodel er det lykkedes at forvandle en institution til et hjem. Et hjem, hvor beboerne føler sig hørt og set, og hvor de i højere grad formår at mestre de udfordringer, hverdagen stiller dem overfor.

Aktør i eget liv beskriver, hvordan flere faggrupper som psykologer, ergoterapeuter, socialrådgivere og pædagoger i praksis arbejder ud fra positionsmodellens grundforståelse af den menneskelige tilværelse.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Preben Bertelsen
Sideantal: 224
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Bogforlaget Frydenlund
Bredde: 147 mm
Højde: 212 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 614 g
Udgivelsesdato: 31 Oct 2009
Oplagsdato: 31 Oct 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778878380

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk