Ældreplejen gennem to generationer

Vis stort billede Tilføj
Ældreplejen gennem to generationer

150,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I denne bog fortælles historien om ældreplejen i Danmark af 11 nuværende og tidligere ansatte. De fortæller om deres eget liv og arbejde fra 1960’erne til 2016, hvor social- og sundhedsuddannelserne fejrer 25-årsjubilæum.

Gennem fortællingerne møder vi 11 engagerede mennesker, som gør, hvad de kan inden for de rammer, der er, men som samtidig føler, at de ikke har tid og ressourcer til at gøre det godt nok.

Fortællingerne viser, at omsorg for de gamle og syge er en bærende og gennemgående værdi i ældreplejen. De viser også, at fagligheden igennem årene er blevet styrket, bl.a. gennem mere uddannelse, men at de ansatte paradoksalt nok oplever, at deres faglige råderum begrænses af stramme tidsrammer og ekstern opgavestyring. Trods dette viser medarbejderne stort fagligt engagement og medmenneskelighed. Medmenneskeligheden trives dagligt i mødet med de gamle.

Forhåbentlig kan historierne inspirere andre ansatte i ældreplejen til selv at fortælle egne historier og dermed fortsat give et indblik i de ansattes oplevelse af ældreplejens historie.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Dorrit Pedersen / Ida-Elisabeth Andersen
Sideantal: 176
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Munksgaard
Bredde: 160 mm
Højde: 238 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 336 g
Udgivelsesdato: 07 Mar 2016
Oplagsdato: 07 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788762816190

Sprog

Dansk