Ældre og psykisk sygdom - forebyggelse, behandling og omsorg

Vis stort billede
Ældre og psykisk sygdom - forebyggelse, behandling og omsorg

95,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Vi bliver ældre og ældre. Selv om mange er åndsfriske og fysisk vitale til langt op i pensionsalderen, er der alligevel udfordringer i ældretilværelsen. Mange oplever tab af arbejdsidentitet, ensomhed, ægtefællens dødsfald og tab af venner – og samtidig en større modtagelighed for psykisk og fysisk sygdom.
Der er også særlige problemer forbundet med psykisk sygdom hos ældre: Symptomer og årsager adskiller sig fra yngres, og ældre har ofte kropslige og psykiske sygdomme på samme tid. Desuden får ældre ofte mange forskellige slags medicin og er særligt følsomme over for bivirkninger. Det kræver særlig viden og færdigheder at omgås og hjælpe ældre med psykiske problemer og sygdomme.Derfor er der brug for fornyet fokus på disse ældre og for styrket faglighed hos de fagfolk, der arbejder med ældre med psykisk sygdom.
Bogen handler bl.a. om eksistentielle forhold, herunder den biologiske aldring, ældres psykiske sygdomme og problemer og de organisatoriske og praktiske forhold knyttet til livet som ældre. Bogen handler også om ældres netværk, primært pårørende, der ofte står med store omsorgsopgaver.
Bogen bygger på den nyeste viden på feltet og er skrevet i et lettilgængeligt sprog af førende specialister. Bogen henvender sig til fagfolk på ældreområdet – læger, psykologer, sygeplejersker, ældreplejens medarbejdere, demenskoordinatorer, sagsbehandlere m.fl. – og ikke mindst til de ældre selv og deres pårørende.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jes Gerlach / Povl Riis
Sideantal: 220
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Psykiatrifondens Forlag
Bredde: 165 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 529 g
Udgivelsesdato: 11 May 2009
Oplagsdato: 09 Apr 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788790420673

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Ældre og psykisk sygdom - forebyggelse, behandling og omsorg Psykiatrifondens Forlag