Videnskabens mand - Fysiologen, formidleren og forskningsaktivisten Poul Brandt Rehberg

Vis stort billede Tilføj
Videnskabens mand - Fysiologen, formidleren og forskningsaktivisten Poul Brandt Rehberg

398,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Pinefulde fysiologiske selvforsøg, kamp for oprettelsen af forskningsråd i Danmark, udskibning af de danske jøder i 1943 og fredsarbejde i atombombens skygge. Den epokegørende nyreforsker Poul Brandt Rehbergs virke strakte sig langt ud over laboratoriets vægge. Han var en af de mest fremtrædende og engagerede danske forskere i det 20. århundrede, og alligevel er det med denne bog første gang, der tegnes et samlet billede af fysiologen, formidleren og forskningsaktivisten Rehberg.

Videnskabens mand går i kødet på Rehbergs nyrefaglige opdagelser, men den portrætterer også hans offentlige liv i alle dets facetter. Det indbefattede ikke blot magtkampe i toppen af den danske forskningsverden og fusionen mellem de to store bryggerier Carlsberg og Tuborg, men også bekæmpelse af nazismens hærgen, hvilket førte Rehberg til forhør og brutal tortur i Shellhuset.

Før vi trådte ind i fakturaforskningens æra, kunne en forsker optræde som videnskabens mand: Som en fagligt velfunderet, afgørende medspiller i historiens og hverdagens dramaer. Rehberg er et lysende eksempel på, at der findes alternativer til den opdeling mellem forskning og samfundsliv, der præger vores nutid.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henrik Knudsen
Sideantal: 412
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 180 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 1021 g
Udgivelsesdato: 28 Oct 2010
Oplagsdato: 28 Oct 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779345638

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Videnskabens mand - Fysiologen, formidleren og forskningsaktivisten Poul Brandt Rehberg Aarhus Universitetsforlag