Tid - Den relative virkelighed

Vis stort billede
Tid - Den relative virkelighed

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Tidsmaskiner danner grundlag for mange af de store biografsucceser gennem de senere årtier - f.eks. Stargate , Tilbage til fremtiden og Terminator . Men er tidsrejser ren science fiction? Nej, er svaret i Tid - Den relative virkelighed , de er ikke bare mulige, men uundgåelige, for faktisk rejser vi en smule i tiden, hver gang vi bevæger os.

På baggrund af Einsteins relativitetsteori og eksperimentalfysikkens nyeste resultater gennemgår bogen mulighederne for små og store rejser både frem og tilbage i tiden. Principperne bag forskellige typer tidsmaskiner - fra ormehuller til warpdrive - bliver lagt frem og diskuteret.

At tiden kan forkortes og forlænges, og at vi måske kan bevæge os baglæns i den, rejser en række kontroversielle og filosofiske spørgsmål: Kan vi påvirke vores egen fortid eller måske ligefrem undgå, at vi selv bliver født? Har vi besøgende fra andre tidsaldre gående omkring os? Kommer årsag altid før virkning?

Bogens forfatter Ulrik Uggerhøj, der er lektor ved Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet og tilknyttet det fælleseuropæiske forskningscenter CERN ved Genéve.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ulrik Uggerhøj
Sideantal: 231
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 133 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 417 g
Serie: Univers
Udgivelsesdato: 11 Oct 2010
Oplagsdato: 11 Oct 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779342804

Udgivelsesår

2006

Sprog

Dansk