Ole Rømer - I kongens og videnskabens tjeneste

Vis stort billede
Ole Rømer - I kongens og videnskabens tjeneste

399,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

For 300 år siden afgik en af Danmarks største begavelser ved døden. Inden da havde den danske astronom og ingeniør Ole Rømer opnået verdensberømmelse på grund af sin bestemmelse af lysets hastighed, han var blevet en af den danske konges højt betroede embedsmænd, og i Paris havde han udarbejdet fontænesystemet på det franske kongeslot Versailles og undervist tronarvingen.

Særligt hans opdagelse af lystes tøven placerer Rømer i selskab med den danske videnskabs fineste selskab fuldt på linje med Tycho Brahe, H.C. Ørsted og Niels Bohr. Imponerende bedrift af en skippersøn fra Aarhus!

Ole Rømer er derfor en helt fortjent fordybelse i en af astronomiens største skikkelser og et af Danmarks største naturvidenskabelige talenter. Bogen fortæller igennem 18 velskrevne bidrag om både de kendte og ukendte sider af Rømers virke, om hans ophold i Paris, hans afgørende rejse til London samt hans biografiske baggrund.

Bogen er forfattet af en lang række anerkendte og velbevandrede forskere inden for Rømers mange forskellige interessesfærer.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 392
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 170 mm
Højde: 250 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 1033 g
Udgivelsesdato: 10 Nov 2011
Oplagsdato: 10 Nov 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779345577

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Ole Rømer - I kongens og videnskabens tjeneste Aarhus Universitetsforlag