Bornholms Naturskole Grynebækken - og det der fulgte efter.

Vis stort billede
Bornholms Naturskole Grynebækken - og det der fulgte efter.

190,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

"Grynebækken" åbnede i 1986 med kraftig støtte fra den daværende Nexø kommune.
Stedet blev etableret som et økologisk institut, hvor der blev sat fokus på økologisk land- og havebrug, specialvæksthuse, dyrkning af planter i vand (hydroponik), recirkulerede anlæg til produktion af fisk og planter (aquaponik), økologisk boligbyggeri samt grøn spildevandsrensning.
"Grynebækken" blev kraftigt støttet i lokalområdet via en aktiv støtteforening, engagement fra de lokale skoler og som beskæftigelsesprojekt. Desuden blev "Grynebækken" besøgt af mange turister, og man stod for to internationale arbejdslejre. "Grynebækken" lukkede i 1995, da de lokale amtspolitikere ikke kunne se potentialet i at arbejde med grøn teknologi i 1980'erne. Nu, ca. 25 år efter, er der ved at ske nye tiltag på denne front med projekter som "Bright Green Island" og "Green Solution House" (GSH).
Etablering af GSH er i fuld gang. Status på byggeriet bliver vist frem ved Folkemødet i Allinge i juni 2014. På GSH er det meningen, at rense gråt- som sort spildevand til drikkevandskvalitet på de mikrobiologiske parametre, før genbrug. Dette søges opnået ved design af en modificeret "Levende Maskine". Hvis målet nås, er det meningen at genbruge det rensede spildevand i GSH til skyl i toiletter samt til brug i opvaske- og vaskemaskiner. Det rensede vand kan desuden bruges til vanding af udeområdet.
Det er hensigten at nå frem til en nøglefærdig løsning på "Det afløbsfrie boligområde". De tanker, der blev startet på "Grynebækken" for 25 år siden, ser nu ud til at leve videre.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ove Loland
Sideantal: 44
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Books On Demand
Bredde: 210 mm
Højde: 297 mm
Dybde: 3 mm
Vægt: 155 g
Udgivelsesdato: 28 Jan 2014
Oplagsdato: 29 Jan 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771456837

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Bornholms Naturskole Grynebækken - og det der fulgte efter. Books On Demand