Verdenslitterær kritik og teori

Vis stort billede
Verdenslitterær kritik og teori

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Nobelpristageren Gao Xingjian skriver på kinesisk, men er ikke kinesisk statsborger, og hans bøger udkommer ikke i Kina. Salman Rushdie har indisk baggrund, men hans foretrukne sprog er engelsk, og hans emner er kosmopolitiske. Jorge Luis Borges er argentiner, men hans bøger er på spansk og handler især om engelske forhold. Alle skriver de tre forfattere verdenslitteratur: litteratur, der opstår på kanten af nationale grænser, mellem det lokale og det globale, i krydsfeltet mellem forskellige sprog og kulturer.
Denne antologi rummer de mest grundlæggende kritiske og teoretiske tekster om begrebet verdenslitteratur, der også præsenteres i en fyldig introduktion. Hele feltet fra klassiske artikler til de nyeste gennembrud dækkes - fra Georg Brandes til David Damrosch og fra Goethe til Orhan Pamuk.
Goethe lancerede i 1827 ideen om verdenslitteratur, og inden for de seneste år har hans tanker fået ny aktualitet. Det har ført til en øget åbenhed og nysgerrighed i studiet af litteratur og banet vejen for en nytænkning af bl.a. samspillet mellem det lokale og det globale, oversættelsens rolle, læsningens praksis - ligesom hidtil underbelyste forfatterskaber er kommet i fokus.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: .
Sideantal: 188
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Morten Visby Rigmor Kappel Schmidt
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 157 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 329 g
Serie: Verdenslitteratur
Udgivelsesdato: 14 Aug 2008
Oplagsdato: 14 Aug 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779343337

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Verdenslitterær kritik og teori Aarhus Universitetsforlag