Ved lejlighed - Grundtvig og genrerne

Vis stort billede Tilføj
Ved lejlighed - Grundtvig og genrerne

348,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Ved lejlighed. Grundtvig og genrerne forener moderne genreforskning med moderne Grundtvigforskning. Bogen giver dermed et nyt og originalt billede af Grundtvig, der viser ham som en forfatter med et langt bredere register af virkemidler og genrer, end man normalt tilskriver ham. Grundtvig er ikke bare et litterært næsehorn, men også en retorisk skarp formidler, der for hver af sine genrer har en tydelig bevidsthed om den situation, han skriver i, og det publikum, han skriver til. Bogen belyser nogle af Grundtvigs kendte genrer, men drager også en række mindre kendte genrer frem, fx kongedigtet, rimbrevet og indledningsdigtet, og viser, hvordan de er vigtige nøgler til at forstå hans samlede forfatterskab.
Forfatterkredsen bag Ved lejlighed. Grundtvig og genrerne er en række yngre faglige talenter ledet af en seniorforsker. Hvert medlem af for- fattergruppen har haft ansvar for ét kapitel om en af Grundtvigs genrer, og derudover rummer bogen to introducerende kapitler med hhv. en kort, pædagogisk præsentation af den moderne genre-teori og en introduktion til Grundtvigs genrebrug i mere bred forstand.
Bogen er ægte frontforskning, men den er skrevet i et klart og tilgængeligt sprog, der gør læsningen levende og ikke gør emnet vanskeligere, end det behøver at være.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Sune Auken (red.) / Christel Sunesen
Sideantal: 336
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Spring
Bredde: 157 mm
Højde: 237 mm
Dybde: 26 mm
Vægt: 680 g
Udgivelsesdato: 07 Sep 2014
Oplagsdato: 07 Sep 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792381347

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Ved lejlighed - Grundtvig og genrerne Forlaget Spring