Syv mod Theben

Vis stort billede
Syv mod Theben

125,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Syv frygtindgydende krigere har med deres hær omringet Theben, den sagnomspundne by med de syv porte. Inde i byen forbereder kong Eteokles sig på det afgørende angreb og planlægger forsvaret af hver enkelt port. Han føler sig sikker på sejren, indtil det viser sig, at den syvende port angribes af hans egen bror, Polyneikes, som vil fravriste ham kongemagten. Eteokles indser nu, at broderstriden blot er opfyldelsen af den forbandelse, som hans far, kong Ødipus, har nedkaldt over sine sønner. Nu skal de to brødre og byen møde deres skæbne.

Aischylos’ Syv mod Theben blev til blandt den generation af athenere, som kun takket være den største dristighed havde overlevet persernes indtagelse af Athen, og tragedien giver en både uhyggelig og poetisk skildring af en by i krig. Samtidig væves Ødipus’ forbandelse ind i plottet på en raffineret og overraskende måde, som ikke mindst kommer bag på tragediens hovedperson, Eteokles.

Syv mod Theben vandt førsteprisen ved Den store Dionysosfest i 467 f.Kr. og er siden oldtiden blevet anset for et af Aischylos’ bedste skuespil. Det er den næstældste bevarede tragedie og en væsentlig inspiration for både Sofokles’ og Euripides’ tragedier om Ødipus-slægtens ulykker.

Syv mod Theben er nyoversat og kommenteret af Christian Dahl og Marcel Lysgaard Lech.

Christian Dahl , ph.d. og adjunkt i litteraturvidenskab ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet.

Marcel Lech , ph.d., lektor ved Klassiske Studier, Syddansk Universitet.Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Marcel L. Lech (ovs.) / Aischylos. Christian Dahl
Sideantal: 99
Sprog: Dansk
Originalsprog: Græsk, Old- (til 1453)
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 153 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 9 mm
Vægt: 202 g
Udgivelsesdato: 06 Sep 2012
Oplagsdato: 06 Sep 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763538909

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk