Susan Sontag - Det komplette Rolling Stone-interview

Vis stort billede
Susan Sontag - Det komplette Rolling Stone-interview

200,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Alt det, jeg oplever, tænker jeg over. Tænkning er noget, jeg gør.
Et af mine ældste korstog er mod sondringen mellem tanke og følelse, som egentlig er grundlaget for alle anti-intellektuelle opfattelser: hjerte og hoved, tanke og følelse, fantasi og dømmekraft … jeg tror ikke på det . . . Jeg er af den opfattelse, at tænkning er en måde at føle på, og det at føle er en måde at tænke på.

Susan Sontag(1933-2004) blev med essayet Notes on Camp(1964) og det litteraturkritiske hovedværk Against Interpretation and Other Essays(1966) en intellektuel superstjerne og et feteret venstrefløjsikon. Hun talte blandt andet for en nedbrydning af skellet mellem elite- og massekultur og var med til at sætte den intellektuelle dagsordenen gennem flere årtier.
Da Jonathan Cott, der var medredaktør af Rolling Stone Magazine, interviewede Susan Sontag i Paris og New York i 1978, havde hun netop udgivet bogen Illness as Metaphor(1978), hvor hun med udgangspunkt i sin egen kræftsygdom kritiserer stivnede forestillinger om sygdom.
Kun en tredjedel af den 12 timer lange diskussion mellem de to blev dengang trykt, men nu udkommer hele interviewet med Cotts forord og erindringer på dansk.

Pressen skrev
Rune Lykkeberg anmeldte bogen i Politiken, da den udkom på engelsk i 2013. Han gav den fem hjerter og skrev bl.a.:
"En gammel samtale med den afdøde intellektuelle superstjerne Susan Sontag bliver nu endelig udgivet som dokument over en epoke og monument over en sammensat karakter"

Forfatteren

Jonathan Cott har i flere årtier været redaktør og skribent på det legendariske Rolling Stone Magazine. Han har desuden skrevet adskillige bøger, herunder Dage, jeg vil huske - Min tid med Yoko Ono og John Lennon. Han bor i New York.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jonathan Cott
Sideantal: 220
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Leo Scherfig
Originaltitel: Susan Sontag - The Complete Rolling Stone Interview
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Iben Hasselbalch
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Møller
Bredde: 119 mm
Højde: 196 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 212 g
Serie: Ø-bog
Udgivelsesdato: 31 Aug 2014
Oplagsdato: 31 Aug 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792927286

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Susan Sontag - Det komplette Rolling Stone-interview Møller