Smidstrup - en landsby ved Kattegat - Fra oldtid til nutid

Vis stort billede
Smidstrup - en landsby ved Kattegat - Fra oldtid til nutid

175,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Smidstrup er i vore dage et attraktivt feriemål med mange sommerhuse og gode badestrande, hvor fastboende såvel som udenlandske turister kan tilbringe deres ferier.
Byen som et sommerhusområde er kulminationen på en udvikling, der rækker tilbage i 1800-tallet, hvor det så småt begyndte at blive moderne at tilbringe nogen tid på landet i nærheden af stranden. I begyndelsen har det fortrinsvis været befolkningen fra København, der tog ophold i byen, men ferie i landlige omgivelser har med tiden grebet om sig.
Landsbyen Smidstrup har ellers gennem århundreder drevet et landbrug med udgangspunkt i de gårde, der lå inde ved gadekæret i byens midte, og bidraget til en kontinuitet i samfundet, der næsten ikke ændrede sig fra slægtled til slægtled.
Det er straks vanskeligere at redegøre for befolkningens liv i oldtiden, hvor gadekæret og bymidten ikke var omdrejningspunkt for landsbyens liv.
Vi kender fortrinsvis til livet på denne tid ud fra de mange gravhøje, der endnu ligger som monumenter fra disse svundne tider, men der er bevaret gravhøje nok til at skildre et liv på denne egn, der rækker helt tilbage til stenalderen og ikke har været uden betydning for landsdelens liv og udvikling.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jens Ove Trans
Sideantal: 100
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Books On Demand
Bredde: 210 mm
Højde: 297 mm
Dybde: 6 mm
Vægt: 312 g
Udgivelsesdato: 17 Feb 2013
Oplagsdato: 18 Feb 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771455168

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Smidstrup - en landsby ved Kattegat - Fra oldtid til nutid Books On Demand