Smaragder - slebet skønhed

Vis stort billede
Smaragder - slebet skønhed

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Smaragder – slebet skønheder fjerde bind i Nina Halds populære serie om ædelsten. Med et kulturhistorisk anslag fortælles smaragdernes fascinerende historie via anekdoter og skønne billeder, og så kommer vi tættere end nogensinde før på det sjældne og ukendte smaragdsæt i den danske samling af kronjuveler – specielt fotograferet til bogen.
Fra ’syndens kvinder’ til ’verdensmænd’; alle har de været betaget af smaragder. I Danmark var en pose løse smaragder en kongelig kærlighedsbelønning for fødslen af en dansk tronarving i 1700-tallet. Kleopatra lod sig besmykke med smaragder, før hun tog imod besøg fra Julius Cæsar og Markus Antonius – men intet kan dog helt sammenlignes med islamiske herskeres besættelse af smaragder.
Som ædelsten har smaragder været elsket af samtlige civilisationer, og de grønne sten bærer på et væld af historier, som nu for første gang udfoldes på dansk af smykke- og stenskribent Nina Hald. Bliv desuden klogere på hele berylgruppen: Smaragder, akvamariner, heliodorer, goshenitter og røde beryller, og få mere at vide om deres fysiske og kemiske egenskaber samt deres geologiske oprindelse.
En række af verdens største smykkefirmaer og auktionshuse har leveret den visuelle side af bogen, så udover det store danske smaragdsæt kan man også nyde Elizabeth Taylors smaragdsmykker, zarina Katarina den Stores smaragdbroche og mange andre fantastiske juveler og løse ædelsten.
Andre bind i serien: Diamanter – brillans, mystik og historie (2010) Perler – pragt, prestige og perspektiver (2011) Eventyrlige rubiner. Rubinsættets historie og forandring gennem 200 år (2012)

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Nina Hald
Sideantal: 216
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Strandberg Publishing
Bredde: 239 mm
Højde: 282 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 1107 g
Udgivelsesdato: 21 Nov 2013
Oplagsdato: 21 Nov 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792894304

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Smaragder - slebet skønhed Strandberg Publishing