Sherlock Holmes i Danmark

Vis stort billede
Sherlock Holmes i Danmark

124,94 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Da Arthur Conan Doyle i 1887 skrev sin første roman om Sherlock Holmes, vidste ingen, hvilken udødelig skikkelse han havde skabt. I dag finder man ikke mange, der ikke forbinder navnet Sherlock Holmes med et eller andet.

I sin bog fortæller Palle Schantz Lauridsen først og fremmest Sherlock Holmes’ danske historie. Danmark var – sammen med Norge og Sverige – det første land, der tog Sherlock Holmes til sig, og mesterdetektiven fik her et rigt liv: Doyles historier udkom som avisføljetoner og i bogform, der blev spillet Sherlock Holmes-stykker på teatret, og Nordisk Film skabte nogle af verdens første Holmes-film. På baggrund af omfattende research fremlægger forfatteren en omfattende og for en dels vedkommende aldrig før set dokumentation for denne tidlige historie. Elegant flettes føljetonklip, anmeldercitater, film-stills og meget andet sammen til en engageret og underholdende mediehistorie. Over for denne tidlige historie stilles i bogens anden del den renæssance, Sherlock Holmes har oplevet i det nye årtusinde. I den globaliserede verden, er Holmes’ danske tilværelse ikke et isoleret fænomen, men blot en del af hans internationale liv. Bogen fortæller om de nye Holmes-produkter – fra Hollywood-film over tv-serier til internetbrugernes fan fiction – og analyserer denne evige skikkelses talløse forvandlinger.
Om forfatteren Palle Schantz Lauridsen er lektor på Københavns Universitet og medlem af den danske Sherlock Holmes-klub. Han er forfatter til en lang række publikationer om film, ikke mindst om Sherlock Holmes.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Palle Schantz Lauridsen
Sideantal: 312
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Silvana Nikolic
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Astrid Lindeloff Knudsen
Udgiver: Rosenkilde & Bahnhof
Bredde: 157 mm
Højde: 228 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 554 g
Udgivelsesdato: 24 Aug 2014
Oplagsdato: 24 Aug 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771287608

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Sherlock Holmes i Danmark Rosenkilde & Bahnhof