Sensibilitetens bevægelse - Denis Diderots fysiologiske æstetik

Vis stort billede Tilføj
Sensibilitetens bevægelse - Denis Diderots fysiologiske æstetik

198,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Denis Diderot (1713-1784) var fransk forfatter og filosof. Hanblev en prominent figur under oplysningstiden og var selv en af de to hovedredaktører på storværket L'Encyclopédie.
Diderot bidrog også til litteraturen, mest kendt er romanen ""Fatalisten Jacques"", der var et brud med de eksisterende konventioner for romaners struktur og indhold.
For oplysningsmanden, kunstkritikeren og forfatteren Denis Diderot repræsenterede fysiologiens teorier om kroppens sensibilitet en vej ud af den kristne metafysik og overtro.
I ""Sensibilitetens bevægelse""spores den fysiologiske påvirkning igennem Diderots alsidige forfatterskab med særlig vægt på hans æstetiske refleksioner over maleri og musik.
Bogen handler om, hvordan den nye vitalistiske retning inden for det 18. århundredes fysiologi påvirker Diderots forståelse af sanseerfaringen, herunder erfaringen af bl.a. billedkunst og musik.
I en række tekstnære læsninger af nogle af de mest centrale naturfilosofiske og æstetiske skrifter i Diderots forfatterskab undersøger og diskuterer Anne Fastrup det erkendelses-mæssige og emancipatoriske potentiale, som Diderot tilskriver kunsten i forlængelse af impulserne fra den vitalistiske fysiologi.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Anne Fastrup
Sideantal: 250
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 172 mm
Højde: 239 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 577 g
Serie: Tidlig Moderne., 1
Udgivelsesdato: 09 Aug 2007
Oplagsdato: 09 Aug 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763504690

Sprog

Dansk

Sensibilitetens bevægelse - Denis Diderots fysiologiske æstetik Museum Tusculanum