Roland Barthes - En antologi

Vis stort billede
Roland Barthes - En antologi

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

For første gang foreligger nu en bredere dansk introduktion til den franske tænker Roland Barthes' (1915-1980) mangesidige forfatterskab.
Som sociolog, ideologikritiker, semiolog, strukturalist og essayist var Barthes en hovedfigur i efterkrigstidens franske åndsliv: fra eksistentialismen over den semiotiske strukturalisme til postmodernismens begærsanalyse og kropsforståelse. Det er især inden for den poststrukturalistiske retning, at Barthes i 70'erne fik en betydelig rolle med indflydelsesrige bøger såsom I tegnenes vold og Nydelsen ved teksten.
Det vidner om Barthes' popularitet, at han i modsætning til andre franske tænkere som Foucault eller Derrida blev oversat forholdsvis hurtigt til dansk. I modsætning til dem er der imidlertid ikke indtil nu udgivet en introduktion til hele forfatterskabet.
Antologien har et dobbelt sigte. For det første introduceres de forskellige faser i forfatterskabet. For det andet dækker de ni artikler de vigtigste tematikker på tværs af værkerne og giver dermed et fyldestgørende billede af hele Barthes' produktion. Tematikkerne er: utopiens former, skriftens væsen, forfatterkategoriens status, tegnets videnskab, institutionens magt, fotoets identitet, den teatralske tankemodus, romanens fristelser og amatørens aktiviteter.
Artiklerne er skrevet af nordiske forskere:
Jørn Boisen (Københavns Univ.), Peter Borum (Københavns Univ.), Arnfinn Bø-Rygg (Universitetet i Oslo), Julio Hans C. Jensen (Københavns Univ.), Peter Larsen (Universitetet i Bergen), Nikolaj Lübecker (University of Aberdeen), Carsten Meiner (Københavns Univ.), John Thobo-Carlsen (Syddansk Univ.), Anders Toftgaard (Københavns Univ.) og Frederik Tygstrup (Københavns Univ.).
Bogen henvender sig til læsere med interesse for filosofi, sprog, litteratur- og kulturstudier.
Udtaget til Årets Bedste Bogarbejde 2007 af Foreningen for Boghaandværk
>>Denne bogs design er et eksempel på det klassiske ideal, at typografiens ro

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 317
Sprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 149 mm
Højde: 219 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 531 g
Serie: Teori & æstetik, 18 bind 18
Udgivelsesdato: 15 Nov 2007
Oplagsdato: 15 Nov 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763504614

Sprog

Dansk

Roland Barthes - En antologi Museum Tusculanum