Plantens sjæl - Studier i Albert Dams forfatterskab

Vis stort billede
Plantens sjæl - Studier i Albert Dams forfatterskab

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Berømmelsen kom sent til den danske forfatter Albert Dam. Siden debuten i 1903 havde Dam igennem næsten seks årtier skrevet bøger inden for bl.a. psykologisk realisme, science fiction, forskellige former for modernisme og diverse folkelige fortælletraditioner, uden at det førte frem til noget stort gennembrud. Men med udgivelsen af anmeldersuccesen Syv skilderier i 1962 var det pludselig, som om Nobelprisen kunne være inden for rækkevidde.

Berømmelsen forsvandt dog lige så hurtigt, som den var kommet. Og i dag er Dam en næsten glemt skikkelse i dansk litteraturhistorie. Til trods for at han igennem tiden har haft så respekterede fortalere som Johannes V. Jensen, Artur Lundkvist, Vagn Lundbye og Per Højholt.

Plantens sjæl. Studier i Albert Dams forfatterskab vækker Albert Dam og hans forfatterskab til live. Bogen gør rede for Dams filosofiske inspirationskilder og undersøger forfatterskabets litterære rodnet såvel inden for som uden for Danmarks grænser. Ved at afdække forfatterskabets mange lag får bogen lidt efter lidt tegnet et billede af en unik forfatter, hvis særegne digteriske univers snarere bør være centralt placeret i dansk litteraturhistorie end gå i glemmebogen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ib Johansen
Sideantal: 264
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 160 mm
Højde: 232 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 460 g
Udgivelsesdato: 04 Jan 2015
Oplagsdato: 04 Jan 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771243772

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Plantens sjæl - Studier i Albert Dams forfatterskab Aarhus Universitetsforlag