Teatergal

Vis stort billede Tilføj
Teatergal

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

EC Edition præsenterer en unik teaterhistorisk roman, "Teatergal", skrevet af Niels Vandrefalk Andersen. En eventyrlig odyssé gennem livet som skuespiller, instruktør, dramatiker og ildsjæl. Om lidenskab og kærlighed, løgn og sandhed, angst, mod, trofasthed og svigt. Om evig kamp med politiske magthavere. Om viljen til kunst.
Niels Vandrefalk Andersen er klassisk uddannet skuespiller på Det kgl. Teater i 1968. Derefter pionér i det opsøgende børne-, unge- og voksenteater. Stifter af bl.a. teatergrupperne Banden og Møllen, enmandsteatret Vandrefalken med eget teater Falkereden - senest HolbergTeatret - i Sorø. Han er blandt de mest kompromisløse og erfarne skuespillere i Danmark. På en måde har han genskabt det rene teater. Det som melder sig ind til publikum og forener sig med det. Hans sigte er at udvikle en kunstvilje, som tør fremhæve det politiske og etiske frem for det æstetiske.
"Teatergal" er et epos på godt 300 sider om at være skuespiller, instruktør, dramatiker og ildsjæl. En teaterhistorie med fire hovedfigurer på dannelsesrejse gennem livet. En eventyrlig odyssé fra den shamanistiske kult over de gamle grækere og Shakespeare til dagens Danmark. En videns- og lærebog i romanform. En drømmerejse, en fiktion fuld af fakta klar til premiere i læserens egen fantasi.
”Teaterfolk vil dirre, mens de læser sig gennem de mættede sider, i håb om at finde sig selv - eller i frygt for, at de faktisk er med",skriver Anne Middelboe Christensen i Information.
Henrik Petersen skriver i Sceneliv: ”Det er en meget personlig skildring, men har man selv været en del af tiden, er det som at se video fra en rigtig god ferie. Der er svung i sproget. Forfatteren har ikke nægtet sig noget, og lider man ikke af nøjsomhedssyge, er det en fornøjelse at svælge i store følelser og stærke sanseindtryk".
Rikke Rottensten i Teater1: "Det er en fabulerende, vanvittig, vred og forelsket beskrivelse af teatret og dets væsen – og uvæsen. Skrevet af en mand, der i høj grad er sig selv i dansk teater, og derfor selvfølgelig også måtte udgive en roman, der ikke ligner nogen anden".

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Niels Vandrefalk
Sideantal: 304
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Adi Holzer
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Ec Edition
Bredde: 162 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 27 mm
Vægt: 701 g
Udgivelsesdato: 05 Apr 2010
Oplagsdato: 05 Apr 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791392191

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk