Scener for samvær - Ritualer, performance og socialitet

Vis stort billede Tilføj
Scener for samvær - Ritualer, performance og socialitet

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Hvad har islandske spøgelser, indfødte åndemagere, mongolske shamaner og tibetanske dansere til fælles med transvestitter, turister, jazzsolister og Bruce Springsteen-fans? Hvad har mennesker i det hele taget til fælles i deres måder at være sammen på?
Bogens ti indlæg belyser fra hver sin kant, hvordan det foregår, når mennesker iscenesætter sig selv og hinanden i forskellige former for menneskelige fællesskaber. Det viser sig, at socialiteten lever af performance eller iscenesættelse: Enkeltpersoner skiller sig ud og påtager sig en særlig rolle. En gennemgang af ældre og nyere teori om ritual og performance fører frem til eksempler på, hvordan mennesker i overført forstand sætter scener for samvær.
Tilsammen handler bogens indlæg om den universelle menneskelige forestilling, som i rituelle og performative sammenhænge rækker langt ud over, hvad der foregår på en teaterscene. Bestræbelserne på at indfange socialitetens væsen berører forholdet mellem det kosmiske og det jordiske, guder og mennesker, solister og publikum, hverdag og fest.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: .
Sideantal: 220
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 157 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 503 g
Udgivelsesdato: 06 Dec 2007
Oplagsdato: 06 Dec 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779343627

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Scener for samvær - Ritualer, performance og socialitet Aarhus Universitetsforlag