Opstandelsesmotivet i Kaj Munks drama Ordet

Vis stort billede
Opstandelsesmotivet i Kaj Munks drama Ordet

197,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
For ikke alene at kunne forstå men også forklare den drivkraft, der ligger bag Kaj Munks drama Ordet (1932), som står centralt i forfatterskabet, har det været nødvendigt at anlægge en psykobiografisk synsvinkel, hvilket bryder med den litteraturhistoriske tradition.

Når en psykobiografisk fortolkningsmetode viser sig at være frugtbar, beror det først og fremmest på, at det derigennem bliver muligt at fremanalysere en række tidlige men afgørende tab, der med tilbagevirkende kraft fører til et potenseret ønske om at kunne genopvække døde, hvorved en række biografiske hændelser bliver forbundet. Eftersom Kaj Munk identificerer sig med den arketype, som Jesus Kristus repræsenterer, kan man følgelig tale om, at der i bevidsthedsmæssig henseende er sket en form for inflation, hvorfor han ikke længere kan skelne mellem guddom og jeg, hvilket får tragiske følger.

Bo Elbrønd-Bek (f.1946), der er ph.d., cand.mag et mag.art., har bl. undervist ved Odense Universitet, University of Washington, University of Wisconsin-Madison, Universitetet i Oslo, Københavns Universitet, hvortil kommer forskningsstipendier ved Ernst Moritz Arndt Universität zu Greifswald og Humboldt Universität zu Berlin. Har udgivet en halv snes bøger og offentliggjort et halvhundred artikler og forfatterinterview.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bo Elbrønd-Bek
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Underskoven
Bredde: 171 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 356 g
Udgivelsesdato: 11 Feb 2010
Oplagsdato: 11 Feb 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792467737

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk