Mens det endnu er for sent - Et portræt af sceneinstruktøren Henrik Sartou

Reduced price!
Vis stort billede
Mens det endnu er for sent - Et portræt af sceneinstruktøren Henrik Sartou

199,20 kr

-20%

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

5 stjerner – Berlingske
>>Grafisk er bogen en æstetisk nydelse og en dybt teatralsk associationsrejse, fordi tekster veksler mellem Sartous egne spontane instruktørnoter og heftige forestillingsfotos og slidte papirlapper med digte<<. – Information
Sceneinstruktøren Henrik Sartou var på vej til at blive en af dansk teaters virkeligt store skikkelser, da han døde af sygdom, kun fyrre år gammel.
Han var et passioneret ordmenneske i en tid, der ikke havde tålmodighed til poesi. Han var romantisk og inderlig i en periode, der dyrkede ironien. Og han kredsede om det religiøse i en gudløs verden.
Men han kunne også være rå og illusionsløs, stærkt nærværende i sin samtid og nærmest brutal i sit sceniske udtryk, der altid insisterede på at være større end virkeligheden.
Henrik Sartou var fra starten af 1990'erne en uafviselig autoritet i det konsensussøgende danske teaterlandskab. En instruktør, der skilte vandene og tog sit ansvar dybt alvorligt. Men han var også en ener, der følte sig udsat – klar over, at teatret var hans redning. Selv sagde han, at han brugte teatret som et 'sjælens mørkekammer'.
Bogen giver et bevægende nærbillede af en kunstnerisk stræben udover det sædvanlige. Henrik Sartous korte, men dramatiske indflydelse på dansk teater fastholdes af en rig billedside fra hans forestillinger og beskrives sideløbende dels gennem hans egne ord, som de lå tilbage efter hans død i et gråt arkivskab; dels som tilbageblik af hans kunstneriske kollegaer, bl.a. Joen Bille, Kirsten Dehlholm, Klaus Hoffmeyer, Staffan Valdemar Holm, Sven Holm, Bodil Jørgensen og Jesper Langberg.
Me Lund (født 1962) er journalist og forfatter og mag.art. i teatervidenskab. Hun var teaterredaktør på Berlingske Tidende 1992-2005 og har siden etableret sig som freelanceskribent. Me sidder i flere teater- og fondsbestyrelser. Hun har tidligere udgivet 'Men voksen blev jeg aldrig. Jørgen Reenberg. Menneske & skuespiller' (Gyldendal 2012).
Mette Frank (født 1966) er skuespiller, underviser og producent. Hun har optrådt på de fleste scener i Danmark, bl.a. Aalborg Teater, Det Kongelige Teater og Mammutteatret. Hun har desuden medvirket i flere tv-serier samt film.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Mette Frank / Me Lund
Sideantal: 198
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 174 mm
Højde: 241 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 583 g
Udgivelsesdato: 19 Jan 2016
Oplagsdato: 19 Jan 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771186970

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Mens det endnu er for sent - Et portræt af sceneinstruktøren Henrik Sartou Frydenlund