Else Marie Pade og Symphonie magnétophonique - Biografi, interviews, lyttepartitur, partitur, cd

Vis stort billede Tilføj
Else Marie Pade og Symphonie magnétophonique - Biografi, interviews, lyttepartitur, partitur, cd

475,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Else Marie Pade (f. 1924) er dansk elektronisk musiks 'grand old lady'. Allerede i 1954 begyndte hun som en af de første i verden at arbejde med lydmaskiner, båndmusik og sampling. Med inspiration fra 'konkret musik' og udenlandske kolleger i Tyskland og Frankrig komponerede hun elektronisk, og i august 1955 blev hendes TV-collage En dag på Dyrehavsbakken sendt i Danmarks Radios fjernsyn til stor undren for den danske offentlighed.
Hun vandt stor anerkendelse i udlandet, men herhjemme blev hun glemt, indtil hun for få år siden blev genopdaget af den unge generation af musikere og dj's, som i dag hylder hende som kultfigur og inspirator.
Hendes Symphonie magnétophonique fra 1958 er et musikalsk øjebliksbillede af livet i København. Det forunderlige partitur hertil udgives nu i faksimileudgave sammen med bl.a. en kort biografi om Else Marie Pade og tre interviewsamtaler med komponisten. Bogen indledes med et forord af Peter Bastian.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Inge Bruland
Sideantal: 154
Sprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum Københavns Universitet
Bredde: 286 mm
Højde: 346 mm
Dybde: 22 mm
Vægt: 1329 g
Udgivelsesdato: 09 Nov 2006
Oplagsdato: 09 Nov 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763504683

Sprog

Dansk

Else Marie Pade og Symphonie magnétophonique - Biografi, interviews, lyttepartitur, partitur, cd Museum Tusculanum Københavns Universitet