Charlie Parker - The Bird

Vis stort billede
Charlie Parker - The Bird

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

I 1955 døde Charlie Parker. Han blev kun 35 år. Op gennem den turbulente periode fra Parkers musikalske gennembrud og frem til hans tidlige død havde jazzen gennemgået en regulær revolution. Fra at være en populær gren af underholdningsgenren fik jazzen status som seriøs kunstart. En udvikling, som Charlie Parkers musikalske geni havde haft en afgørende del af æren for. Med Charlie Parker var beboppen født - jazzen blev voksen.
Bogen skildrer ikke alene en usædvanlig virtuos på sit instrument, men tillige en ægte autodidakt stilskaber. Både tonalt, rytmisk og kompositorisk. Der hersker almindelig enighed om, at den udvikling jazzen har taget det sidste halve århundrede tog sin begyndelse, da Parker og en lille flok visionære musikere i hans samtid for alvor begyndte at udfordre jazz-musikkens konventioner. Resultatet af denne proces kan stadig genkendes mange steder i moderne jazz i dag.
Denne bog kommer hele vejen omkring Parker, hans samtid og musikhistoriske betydning. Den er samtidig udstyret med en omfattende lyttevejledning, til glæde for den garvede Parker-entusiast, såvel som den nysgerrigt interesserede, der ønsker en kompetent introduktion til Parkers musik.
Charlie Parker -'The Bird'er, selv efter international målestok, et af de mest omfattende og gennemarbejdede værker på området. Den giver et enestående indblik i principperne bag Parkers musikalske univers, hans omtumlede tilværelse og det jazz-miljø, som han var en markant del af.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jens Kjeldsen
Sideantal: 457
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Husets Forlag
Bredde: 155 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 26 mm
Vægt: 944 g
Udgivelsesdato: 14 Dec 2006
Oplagsdato: 14 Dec 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774835929

Udgivelsesår

2006

Sprog

Dansk