Captain Beefheart

Vis stort billede Tilføj
Captain Beefheart

200,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Captain Beefheart er en ener i amerikansk kultur. Hans plader har haft skelsættende betydning og regnes blandt de vigtigste inden for avantgarderocken. Som frontfigur i The Magic Band udgav det amerikanske rockfænomen i årene 1967-82 tolv højst originale albums. Fra debuten Safe As Milk (1967) var der tale om en absolut anderledes musik, hvor træk fra rock, blues og pop blev integreret med mere avantgardistiske elementer i et egenartet og personligt udtryk, tilsat syrede, ja indimellem næsten dadaistisk absurde tekster, som tillige placerede Captain Beefheart som en af rockscenens få sande poeter. Skelsættende var dog især dobbeltalbummet Trout Mask Replica (1969), et hovedværk, der skulle ændre rockens historie. I 1982 trak han sig tilbage fra musikkens verden og helligede sig maleriet. H ans billeder har været vist på flere udstillinger i USA og i Europa.

Men fra midten af halvfemserne har der stort set været stille omkring den levende legende, angiveligt på grund af sygdom.

Lars Movin er forfatter og filminstruktør (f. 1959). Som skribent og anmelder har han været tilknyttet dagbladet Information siden 1984. Han har arbejdet for tv og arrangeret udstillinger og festivaler. Movin har foruden ovennævnte Beat – på sporet af den amerikanske beatgeneration bl.a. udgivet bøger af og om Jørgen Leth, William Burroughs, Dan Turèll og Torben Ulrich. Desuden flere film – om bl.a. Burroughs, Captain Beefheart, Allen Ginsberg, Jack Kerouac og Dan Turèll.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lars Movin
Sideantal: 256
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Per Kirkeby
Originalsprog: Dansk
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter/Bebop
Bredde: 123 mm
Højde: 165 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 319 g
Udgivelsesdato: 18 Mar 2010
Oplagsdato: 18 Mar 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779734180

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk