Moderne dannelse - Goethes Wilhelm Meister og dannelsesromanens aktualitet

Vis stort billede Tilføj
Moderne dannelse - Goethes Wilhelm Meister og dannelsesromanens aktualitet

349,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-4 hverdage

Da Goethe i 1795-1796 udgav Wilhelm Meisters Læreår , blev det også begyndelsen på en helt ny litterær genre. Dannelsesromanen blev op igennem 1800-tallet en af de mest populære og benyttede fortællemåder, da den gav rum til, at et individ i en politisk, økonomisk og social brydningstid selv kunne udvikle sin identitet, lære af sine fejltagelser og forme sine æstetiske fornemmelser.

Netop af den grund er Goethes roman aktuel i dag, selvom dannelse ikke længere er en snæver beskrivelse af, at man mestrer finkulturel konversation, har læst sine støvede klassikere og uden sved på panden bøjer latinske verber. Wilhelm Meisters Læreår og hele genren er relevant, fordi vi også skal danne os socialt, kulturelt, demokratisk samt ikke mindst digitalt, og fordi Goethes roman stiller de samme spørgsmål, som vi gør, om menneskets vilkår i en verden med få faste holdepunkter.

Moderne dannelse. Goethes Wilhelm Meister og dannelsesromanens aktualitet belyser genrens begyndelse, udvikling og genkomst i det 21. århundrede med udgangspunkt i den mest kanoniserede af alle dannelsesromaner. På den måde står det efterhånden frem, hvordan Wilhelm Meisters Læreår og i bredere forstand dannelsesromanen på én gang afprøver, udfolder og selv er med til at definere, hvad dannelse kan være, ikke bare i slutningen af det 18., men også i begyndelsen af det 21. århundrede.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Birgit Eriksson
Sideantal: 308
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 146 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 483 g
Udgivelsesdato: 20 Jun 2013
Oplagsdato: 20 Jun 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771241204

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Moderne dannelse - Goethes Wilhelm Meister og dannelsesromanens aktualitet Aarhus Universitetsforlag