Min danske sang

Vis stort billede
Min danske sang

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Den danske sang er blevet et tilløbsstykke i de senere år. Sangen fremhæves i den nationale debat som en af de vigtigste danske værdier, og 2008 er udråbt til sangens år. På den baggrund kan det være interessant at opklare, hvad de enkelte sange, danskerne så gerne synger, betyder og betød. Hvorfor blev sangene skrevet? Hvad stod der i de oprindelige tekster? Hvem var ophavsmændene og under hvilke vilkår skrev og komponerede de disse værker? Ofte dækker teksterne over situationer der er glemt eller fordrejet af eftertidens forestillinger om Historien og danskheden. Forestillinger der ikke altid holder for en mere nidkær prøvelse. Sad pigen lørdag aften og ventede forgæves, eller lå hun? Hvorfor gik munken i enge de lange sommerdage, hvorfor længtes Oehlenschläger så inderligt hjem? Hvordan kunne H.C. Andersen glemme H.C. Ørsted i 'I Danmark er jeg født'? Hvorfor er 'Der er et yndigt land' endt som nationalsang? Hvem var Larsen i sangen om ham? Og hvordan skal man som Benny Andersen overhovedet kunne skrive danske sange med alle de gamle rødder bag sig?
Alt det og meget mere forsøger bogen Min danske sangaf Georg Metzat give svar på 117 af Danmarks mest kendte og centrale sange er valgt ud og gennemgås således med tættekam af forfatteren.
Bogen er en grundigt bearbejdet og stærkt udvidet genudgivelse af udgaverne fra hhv. 1994 og 2001. Begge disse er udsolgt for længst. Efterspørgslen har været en anspore til at hente bogen frem igen, revidere teksten og indarbejde en lang række omfattende tilføjelser og enkelte rettelser.
Bogen er desuden rigt illustreret af Georg Metz selv, der her for første gang springer ud som tegner. En morsom, rørende og meget levende billedside, der fuldkommen flugter med bogens høje, begavede humør.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Georg Metz
Sideantal: 492
Sprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: People'S Press
Bredde: 190 mm
Højde: 252 mm
Dybde: 45 mm
Vægt: 1367 g
Udgivelsesdato: 29 Sep 2008
Oplagsdato: 29 Sep 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770553087

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk