Længsel - Lundbye og Kierkegaard

Vis stort billede Tilføj
Længsel - Lundbye og Kierkegaard

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-4 hverdage

I de sidste ti år af sit liv forvandlede den danske guldaldermaler Johan Thomas Lundbye sig fra at være ungdommelig håbefuld i forhold til livet og lykken til at blive et individ, der grublende søgte at træffe et eksistentielt valg: kvinden, kunsten eller evigheden? Filosoffen Søren Kierkegaard var Lundbyes samtidige, og gennem læsning af hans skrifter erfarede Lundbye, at han ikke stod alene med sine bestræbelser på at afklare tilværelsens mening og hensigt. I løbet af tiåret kæmpede Lundbye med et væld af længsler, som viste sig produktive i forhold til hans rige arbejde som kunstner, men voldte ham store vanskeligheder som menneske.

Længsel. Lundbye og Kierkegaard består af to dele. Første del skildrer over tre essays af henholdsvis kunsthistoriker Hans Edvard Nørregård-Nielsen, museumsinspektør Bente Bramming og filosof Ettore Rocca Lundbyes udvikling som såvel kunstner som menneskeog kaster samtidig et nyt lys over Lundbyes møde med Kierkegaards forfatterskab. Gennem analyser af Lundbyes malerier og tegninger undersøges det, om påvirkningen kan spores i Lundbyes kunst, og ikke mindst hvad læsningen af Kierkegaard betød for de skæbnesvangre valg, Lundbye traf mod slutningen af sit liv.

Bogens anden del indeholder hidtil aldrig offentliggjorte uddrag af Lundbyes dagbøger og digte samt to små afhandlinger om kunst og skønhed, der giver et unikt blik ind i Lundbyes overvejelser om kunst, liv og længsel.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bente Bramming / Hans Edvard Nørregård-Nielsen / Ettore Rocca
Sideantal: 268
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 250 mm
Højde: 257 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 1526 g
Udgivelsesdato: 31 May 2013
Oplagsdato: 31 May 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771241112

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Længsel - Lundbye og Kierkegaard Aarhus Universitetsforlag