Tegn i rummet

Vis stort billede
Tegn i rummet

288,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Tegn i rummet Flemming Bau, med bidrag af Hans Jørgen Frederiksen og Adi Holzer

280 sider Indbundet. (Bredformat 30×23 cm) Rigt illustreret i farver

Nu kommer bogen om kirkeårets farverige fortælling om 54 kirker i hele landet og deres kunstneriske udsmykning om de mange rum og de rummelige symboler om inspiration, tanker og skitser om arbejdet med farvning og vævning.

40 års vævede værker af Inge-Lise og Flemming Bau til danske kirker Gennem 40 år har væver Inge-Lise Bau og billedkunstner/designer Flemming Bau, arbejdet tæt sammen omkring skabelsen af tekstilkunst til danske kirker. >>Tegn i rummet<< er en publicering af samtlige værker og omtale af kirkerne, de er skabt til, gennemgang af produktionsprocesserne og fortællingen om kirkeåret med dets gudstjenestetekster og liturgiske farver. Værkerne omfatter 105 unika-messehagler, som kunstnerne kalder >>billeder båret i rummet<<, og permanente værker – antependier og billedtæpper. Et produktionssamarbejde med billedkunstneren Adi Holzer har desuden resulteret i værker til danske og udenlandske kirker, som publiceres ledsaget af kunstnerens tekst.

Produktionen af kirketekstiler er aldrig før blevet fremlagt i så omfattende en grad som her i >>Tegn i rummet<<. Det er blevet til en fortælling både om tradition og fornyelse og om et billedsprog, der hører sammen med og udvider samværet i kirken visuelt. At forny symbolerne lyder enkelt men er i virkeligheden en af de mest krævende kunstneriske opgaver, der findes. Inge-Lise og Flemming Bau er bl.a. kendt for >>Det flænsede kors<< på messehaglen fra Bregnet Kirke ved Rønde (1986). Der er ikke tale om et kors, men det er et klæde, der er flænset i en form, der minder om et kors. Så hvis korset er der, er det som ingenting og som mørke. Over 50 af landets gamle og nye kirker har i bogen fået hver deres afsnit med en kort beskrivelse af kirkens bygningshistorie, foto af kirkerummet med interessant inventar (døbefonte, granitrelieffer) og evt. udsmykning af andre kunstnere – bl.a. Arne Haugen Sørensen, Erik Heide, Sven Havsteen-Mikkelsen og Mogens Jørgensen.

Bogen giver frem for alt et blik ind i kunstnernes verden med idéer, tanker og produktionsteknik.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Flemming Bau
Sideantal: 280
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Flemming Bau
Omslagsgrafiker: Flemming Bau
Forord af: Flemming Bau
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Inge-Lise og Flemming Bau
Fotograf: Flemming Bau
Fagredaktør: Flemming Bau
Udgiver: Forlaget Bau
Bredde: 308 mm
Højde: 238 mm
Dybde: 27 mm
Vægt: 1742 g
Udgivelsesdato: 24 Oct 2014
Oplagsdato: 24 Oct 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778510143

Sprog

Dansk