Skyggeliv - En lille bog om det underfulde

Vis stort billede
Skyggeliv - En lille bog om det underfulde

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

”Uovertruffent fantastisk. En sand perle!” skrev Berlingske, da Henrik Wivel for godt 10 år siden udgav ”Perlen”, en bog med sansende, undersøgende, dybt menneskelige tekster om kunsten. I ”Skyggeliv” tager han tråden op og skriver i 12 essays om sit eget møde med kunstens og litteraturens storværker – af bl.a. Goya, Caravaggio, Yves Klein, H.C. Andersen, Hjalmar Söderberg og Eva Ström – og om kunstens særlige evne til at vække undren. Elegant og samtidig dybt viser Henrik Wivel forbindelseslinjerne mellem kunsten og det underfulde, som beriger vores eksistens. Og han viser, hvordan kunstens forhold mellem lys og skygge ikke kun afspejler menneskelivets lys og skygger, men henter kraft og inspiration i kristendommen, hvis lys igen og igen bryder igennem, så det underfulde i kunsten og livet fornys.
”Skyggeliv” er således en bog om kunstens paradoksale væsen og ambition, spejlet i Henrik Wivels egen personlighed og løftet frem i hans meddigtende sprog.
OM FORFATTEREN
Henrik Wivel (f.1954) er dr.phil., forfatter og kritiker. Han har skrevet talrige bøger og essays om digtning, billedkunst, musik og film, og har i en årrække arbejdet som kulturredaktør og skribent ved Berlingske, Weekendavisenog Kristeligt Dagblad. Har bl.a. modtaget Mårbackapriset. Selma Lagerlöfs Medalj 1990, Dansk-Svensk Kulturpris 1993, Georg Brandes Prisen 1995 og Brygger Carl Jacobsens Hæderslegat 2013.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henrik Wivel
Sideantal: 120
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Kristeligt Dagblads Forlag
Bredde: 143 mm
Højde: 196 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 296 g
Udgivelsesdato: 26 Aug 2014
Oplagsdato: 10 Nov 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774671640

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Skyggeliv - En lille bog om det underfulde Kristeligt Dagblads Forlag