Mod er svaret - Karen Blixens udgivelser i USA og England

Vis stort billede Tilføj
Mod er svaret - Karen Blixens udgivelser i USA og England

198,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

'Mod er menneskets svar på livets kår', siger Karen Blixen i et interview fra september 1942 i forbindelse med udgivelsen af Vinter-Eventyr / Winter's Tales.
Under meget vanskelige betingelser lykkes det Karen Blixen under Anden Verdenskrig gennem Sverige at få fremsendt manuskriptet til udgivelse i New York og London. Ikke kun besværligheder under krigen, men de mange års korrespondance med forlæggere og redaktører i USA og England har været en kraftanstrengelse for forfatteren. De mange breve og dokumenter i denne bog viser, at Karen Blixen har forholdt sig professionelt og omhyggeligt til udgivelsesopgaven, og hun har været dybt involveret i den økonomiske og redaktionelle side af enhver ny publikation.
Dette værk, som indeholder en omfattende samling af denne korrespondance, viser hvor lang vej der er fra de første manuskriptudkast til det færdige værk. I diskussionerne mellem kunstner og forlægger afdækkes en række væsentlige sider af Blixens forfatterskab fra Seven Gothic Tales i 1934 til Shadows on the Grass i 1962. Dokumenterne, som er fundet i arkiver i Danmark, USA, Eng­land og Sverige, vidner om Blixens intensive korrekturarbejde, idet hun arbejdede parallelt med teksterne på dansk og engelsk. Desuden indeholder brevene en særdeles spændende diskussion af kvalitetskriterier og valg af genrer, idet Blixen i en længere periode efter Anden Verdenskrig publicerede fortællinger i amerikanske magasiner, angiveligt for at tjene flere penge på sit forfatterskab.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Grethe Rostbøll
Sideantal: 198
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 163 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 436 g
Udgivelsesdato: 20 Jan 2005
Oplagsdato: 20 Jan 2005
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772899985

Sprog

Dansk

Mod er svaret - Karen Blixens udgivelser i USA og England Museum Tusculanum