Martha Johansen - Portræt af skagensmaleren Viggo Johansens hustru

Vis stort billede
Martha Johansen - Portræt af skagensmaleren Viggo Johansens hustru

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Martha Johansener det tredie af tre selvstændige bøger af Margrethe Loergesom kvinderne i Skagenskunsten, hvor de andre titler omhandler Marie Krøyer og Anna Ancher. Tre spændende kvinder, som hver især, på trods af deres fælles udgangspunkt som kunstnerhustruer, lever og oplever livet ganske forskelligt.
Margrethe Loergesbelyser gennem Martha Johansens brevveksling med bl.a. Anna Ancher og P. S. Krøyer hendes liv som kvinde, moder og kunstnerhustru.
Martha Johansen havde ikke Anna Anchers lyst og selvtillid til at udvikle sine evner indenfor billedkunsten. Men hun havde talent for at skrive, hvilket kommer til udtryk i de mange breve. Martha Johansen ønskede, at kunne have udviklet sin interesse, men så enkelt var det ikke. I en alder af 27 år havde hun allerede 6 børn og familiens i mange år noget anstrengte økonomi gav hende ikke mulighed for dette. Af brevene fremgår, at hun til gengæld var Viggo Johansen en vital støtte for hans arbejde både som model, kritiker, udstillingsarrangør og kunsthandler.
Livets alvor satte sit spor i Martha Johansens væsen, både på Krøyers kendte billede 'Hip, Hip, Hurra', hvor man ser Martha Johansens rygvendte skikkelse for bordenden, og på Viggo Johansens 'Køkkeninteriør' (bogens forsideillustration) fornemmer man en stille melankoli.
En flot bog med mange farvegengivelser, der viser et bredt udvalg af Viggo Johansens værker.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Margrethe Loerges
Sideantal: 93
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Lamberth
Bredde: 204 mm
Højde: 276 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 606 g
Udgivelsesdato: 26 Feb 2006
Oplagsdato: 26 Feb 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778026316

Udgivelsesår

1980

Sprog

Dansk

Martha Johansen - Portræt af skagensmaleren Viggo Johansens hustru Lamberth