Maleriske bekendelser - Per Eli 2010

Vis stort billede
Maleriske bekendelser - Per Eli 2010

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Per Eli
Maleriske bekendelser
De fleste kunstnere har ét overvejende talent, som de udøver. Nogle af disse kunstnere ser vi også forsøge sig på andre områder med ikke lige stort talent. Andre igen har fået gaven at være ligemæssigt gode på flere områder og til disse hører Per Eli så absolut; om det er som sangskriver, komponist, musiker eller som billedkunstner. Jeg benytter ordet billedkunstner, for Per Eli ikke kun maler billeder men udfører dem ligeledes i ler, beton og andre materialer som skulpturer med en helt egen charme.
Per Elis billedkunstneriske virke er at betegne som intuitivt. Det er hans musik og tekster, der berører nogle af livets og verdens emner, som bliver formet til stærke billeder og hvert enkelt af hans værker er udtryk for de mange facetter der rører sig og afspiller sig i hans sind.
Mange vil hævde, at Per Eli er inspireret af COBRA og maler i denne stil, og hvis så skulle være er det jo helt i orden såfremt det er herigennem at udtrykket bliver til, for hvem er ikke inspireret af et eller andet! Personligt er jeg ikke helt af denne opfattelse. Selv ser jeg det som hans helt egen udtryksform med elementer af såvel COBRA som det informelle billedudtryk.
Med disse billeder slår Per Eli dørene op til sit dybt personlige, malede parallelunivers, der er fyldt med uventede syn og anelser og hvor inspirationen er hentet i såvel den kubistiske, informelle og intuitive verden. De viste oliemalerier er sprudlende og kredsene om elementære emner i livet og fyldte med arkaiske figurer der rækker in i nutiden og berører os. Gik jeg og troede, at der var tale om en kunstner, der tænker sig frem til sine idébårne værker, ja, så måtte jeg tro om igen, for hvert enkelt af værkerne kommer fra et helt andet sted og bevidner en maler, der evner at male, hvad hans (h)ånd befaler ham. Vi oplever i disse billeder associationsrige og undertiden urimelige og usandsynlige malede visioner, hvor værkerne ter sig vildt og sprænger snævre rammer.
Såfremt De ellers ikke kender kunstneren, er det anbefalelsværdigt at prøve, at få fat på en eller flere af hans musikudgivelser samt bøger for, at opleve andre sider af kunstnerens bekendelser.
Studer denne bog, se denne udstilling og lad hvert enkelt værk indvirke som kunstnerens bekendelser som billedkunstner!

Jens Ulrich Petersen; billende kunstner

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Per Stenderup
Sideantal: 100
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Books On Demand
Bredde: 148 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 11 mm
Vægt: 436 g
Udgivelsesdato: 09 Mar 2010
Oplagsdato: 10 Mar 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776917166

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Maleriske bekendelser - Per Eli 2010 Books On Demand