Lotte Thrane: Tusmørkemesteren - 10 kapitler om Lorenz Frølich og hans tid - Bind 1-2

Vis stort billede
Lotte Thrane: Tusmørkemesteren - 10 kapitler om Lorenz Frølich og hans tid - Bind 1-2

749,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 3-5 hverdage

I Tusmørkemesterenundersøges Lorenz Frølichs mangefacetterede værk og liv. Bogen er en moderne kunstnerbiografi, der, ret usædvanligt, går både kunsthistorisk og litteratur- og kulturhistorisk til værks.
Forfatterens ambition har været at ny-indskrive Frølich i dansk og europæisk kulturhistorie generelt og i kunsthistorien specielt. Frølichs værk - dvs. ikke kun hans visuelle kunst, men også hans selvbiografiske og kritiske forfatterskab, samt hans breve - ses og læses i Lotte Thranes bog som en helhed. Forfatteren kalder det et "Gesamtkunstwerk".
Billedet af Lorenz Frølich som en støvet, andenrangs guldalderkunstner, for "tysk" i sin udtryksform, hænger desværre ved i dag. En årsag kunne være, at mere end fire femtedele af Frølichs kolossale værk er (eller til fornylig har været) i privateje; dvs. svært at lokalisere for de fleste. Lotte Thrane har fået adgang til kassevis af papirer og breve og mere end 200 ukendte værker. Derfor kan bogen indeholde en kommenteret værkliste på knap 50 sider.
Med knap 400 illustrationer præsenterer bogen også de mere ukendte sider af Frølich. Det hidtil ukendte billedmateriale peger på hans forbindelse fremad til malerkunstens moderne gennembrud og til symbolismen.
Frølich var en af de ikke så få kunstnere, der, uanset talent, kom i ideologisk klemme efter treårskrigen og nederlaget 1864. I hans mærkelige og dramatiske historie er der paralleller til politiske og quasi-politiske diskussioner i dag om hvad den rette danskhed måtte være for en størrelse. Denne bog er derfor en kombination af kulturhistorisk beretning om det nationale og det nordiske som historisk fænomen i billedkunst, og en biografi om mennesket og kunstneren Lorenz Frølich.
Bogen vil kunne bidrage til at give denne diskussion historisk baggrund. Det er ikke mindst en sådan nødvendighed bogen er skrevet på, og det er også i denne sammenhæng den forhåbentlig vil kunne nå længere ud end til sine primærlæsere, de kunst- og litteraturinteresserede.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: .
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Vandkunsten
Bredde: 222 mm
Højde: 316 mm
Dybde: 65 mm
Vægt: 3434 g
Udgivelsesdato: 08 Sep 2008
Oplagsdato: 08 Sep 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776950019

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Lotte Thrane: Tusmørkemesteren - 10 kapitler om Lorenz Frølich og hans tid - Bind 1-2 Forlaget Vandkunsten