Kropslig kunst - Æstetik, køn og kunstanalyse

Vis stort billede Tilføj
Kropslig kunst - Æstetik, køn og kunstanalyse

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Siden 1960'erne har kroppen spillet en vigtig rolle i kunsten. Det har været tydeligt både i selve krops- og performancekunsten, men også i den stigende anerkendelse af beskuerens krop, som kunsten lige så længe har gjort til en aktiv del af kunstværket og kunstrummet. Kunstteorierne har været mere træge til at anerkende dette; i de senere år har dette imidlertid ændret sig. Kropslig kunst tager del i denne diskussion om beskuerens rolle.
Analyserne i Kropslig kunst teoretiserer som noget nyt beskueren som et kropsligt og tænkende subjekt, der møder kunstværket i en situation. Eftersom alle sanserne spiller en stadig større rolle i samtidskunsten leder forfatteren efter steder i psykoanalysen, semiotikken og fænomenologien, hvorfra forbindelsen mellem sanselig krop og kultur kan teoretiseres.
Kropslig kunst - Æstetik, køn og kunstanalyse består af fem næranalyser af installationer, objekter og performances af kunstnerne Helena Almeida (Portugal), Janine Antoni (USA), Ann Hamilton (USA), Mona Hatoum (England) og Kirsten Justesen (Danmark).

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ulla Angkjær Jørgensen
Sideantal: 176
Sprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 210 mm
Højde: 249 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 606 g
Serie: Teori og æstetik, Vol. 16
Udgivelsesdato: 01 Mar 2007
Oplagsdato: 01 Mar 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763504584

Sprog

Dansk

Kropslig kunst - Æstetik, køn og kunstanalyse Museum Tusculanum