Keramikeren Bodil Manz

Vis stort billede Tilføj
Keramikeren Bodil Manz

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Bodil Manz hører i dag til i den internationale elite af keramikere, der er repræsenteret på vigtige museer og i privatsamlinger verden over. Tidspunktet er nu inde til at dokumentere og skabe overblik over denne kunstners rige keramiske univers, og det markeres ved nærværende bogudgivelse samt en udstilling på Kunstindustrimuseet, der finder sted 13.3.-3.8.2008.
Bodil Manz har gennem 40 år udviklet sin keramiske kunst mesterligt, hvor de pergamenttynde og transparente cylindre står som et højdepunkt. Cylinderne er støbte og af hvidt, gennemskinneligt porcelæn, som er så tyndt, at den ydre og indre dekoration smelter sammen til én komposition. Bodil Manz har desuden gennem hele sit virke eksperimenteret og søgt nye udfordringer i udtryk og teknik og arbejdet med bl.a. tavler i gips, sandstøbt porcelæn og håndgjorte papirer.
I bogen beskriver direktør for Kunstindustrimuseet Bodil Busk Laursen Bodil Manz' værkhistorie, og journalisten Anne Wolden-Ræthinge (Ninka) giver et nuanceret indblik i en fin kunstners væsen gennem samtaler med Bodil Manz om bl.a. keramikken, rejserne og familien. Desuden indeholder bogen tekster af Bodil Manz' amerikanske gallerist Garth Clark samt arkitekt Svend Axelsson, som bl.a. har arbejdet sammen med Bodil Manz om hendes og Richard Manz' store udsmykning i Farum Svømmehal.
Keramikeren/The Ceramist Bodil Manzer med dansk og engelsk tekst.
Bogen er rigt illustreret og smukt tilrettelagt af Mathilde Manz.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bodil Busk Laursen
Sideantal: 230
Sprog: Mange
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Glyn Jones, Vibeke Woldbye
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Erik Brahl
Udgiver: Nyt Nordisk Forlag
Bredde: 246 mm
Højde: 299 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 1715 g
Udgivelsesdato: 11 Mar 2008
Oplagsdato: 11 Mar 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788717039575

Udgivelsesår

2008

Sprog

Mange