Huset med de mange boliger - Ny dansk kirkekunst

Vis stort billede
Huset med de mange boliger - Ny dansk kirkekunst

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Kunsthistoriker, præst og forfatter Lisbeth Smedegaard Andersen viser og diskuterer i HUSET MED DE MANGE BOLIGER kirkekunsten efter årtusindskiftet. Gennem fortolkninger af cirka 30 eksemplariske kirkeudsmykninger belyses den mangfoldighed af kunstneriske udtryk, der bevæger kunsten i kirken i dag. Samtidig diskuteres sammenhængen mellem kunstens selvforståelse, udtryk og bidrag til teologien, ligesom samtidens betydning for både kunst og kristendom behandles.
HUSET MED DE MANGE BOLIGER gennemgår mange af disse allernyeste kirkeudsmykninger – fra en altertavle i landets mindste kirke til en kongeport i en af vore store domkirker. Der vises eksempler på glasmosaikker og -malerier, på skulpturer og malede alterbilleder, på store totaludsmykninger og beskedne andagtsbilleder. Samtidig lægges der undervejs op til, at læseren selv gør sig nogle overvejelser over de væsentlige spørgsmål: Hvad skal kunst i kirkerne? Skal den være forkyndende eller neutral, figurativ eller abstrakt? Hvordan er forholdet mellem tradition og fornyelse?
HUSET MED DE MANGE BOLIGER giver en bred introduktion til feltet og dets kunstnere, ligesom der bliver lejlighed til at nyde både helheder og detaljer i det kunstneriske udtryk gennem en lang række smukke farvebilleder. Gennem sine nærlæsninger af værkerne åbner Lisbeth Smedegaard Andersen på forbilledlig vis for den særegne samhørighed, kunst og kirke kan have – og det skisma mellem de to, som ofte (også) er i spil.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lisbeth Smedegaard Andersen
Sideantal: 280
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Kristeligt Dagblads Forlag
Bredde: 178 mm
Højde: 247 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 939 g
Udgivelsesdato: 29 Oct 2013
Oplagsdato: 03 Mar 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774671312

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Huset med de mange boliger - Ny dansk kirkekunst Kristeligt Dagblads Forlag